Ένταση επικράτησε για αρκετή ώρα έξω από το θέατρο «Χυτήριο» στην Ιερά Οδό, όπου συγκεντρώθηκαν περίπου 100 – 120 άνθρωποι, μέλη της κοινότητας Παλαιοημερολογιτών και της Χρυσής Αυγής, διαμαρτυρόμενοι για το περιεχόμενο της παράστασης «Corpus Christi», το οποίο θεωρούν πως προσβάλλει την ορθόδοξη θρησκεία.

Σημειώνεται ότι το πρωί της Πέμπτης εκδικάστηκαν στα δικαστήρια της Ευελπίδων τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της παράστασης, που είχαν υποβάλει πολίτες και μέλη της κοινότητας, τα οποία όμως δεν έγιναν δεκτά και για αυτό η παράσταση «ανέβηκε» κανονικά. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρόντες έξω από το θέατρο ήταν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Η. Παναγιώταρος και Χρ. Παπάς. Στο σημείο βρέθηκαν δυνάμεις των ΜΑΤ, με τους συγκεντρωμένους να απομακρύνονται από την είσοδο και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Ιεράς Οδού να παραμένουν κλειστά μέχρι τις 23.50 το βράδυ της Πέμπτης. Νωρίτερα, οι δυνάμεις της αστυνομίας έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών.

Μέχρι στιγμής, έχουν γίνει τέσσερις προσαγωγές, ενώ έξω από το θέατρο είχαν προσέλθει και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ για να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους στους συντελεστές της παράστασης. Μεταξύ αυτών, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τατσόπουλος, η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κ. Ρεπούση και το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ κ. Μπίστης.

Οι βουλευτές των κομμάτων της αριστεράς αποχώρησαν δύο λεπτά πριν τα μεσάνυχτα, ενώ λίγο αργότερα έφυγαν και οι περισσότεροι από τους συγκεντρωμένους, ανανεώνοντας το … ραντεβού τους για σήμερα, Παρασκευή, έξω από τον χώρο του θεάτρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγο πριν τις 23.00, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Τατσόπουλος ζήτησε την παρέμβαση εισαγγελέα για την απομάκρυνση των διαδηλωτών:

(Απόσπασμα από την εκπομπή web zougla radio «Τα Κουνάβια» και τη ζωντανή σύνδεση με το θέατρο «Χυτήριο»)

(Αμοντάριστα πλάνα)

«Ντροπή για τη Δημοκρατία», χαρακτήρισε ο Ν. Μπίστης τη διαμαρτυρία και την απάιτηση σύλληψης των συντελεστών μιας θεατρικής παράστασης:

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τατσόπουλος:

Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης
Εικόνες- Βίντεο: Παναγιώτης Σαγκούρης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης