Την κατεπείγουσα μετεγκατάσταση του Ειρηνοδικείου Σητείας ζητά με επιστολή της προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, η Ένωση Δικαστικών Υπαλλήλων Νομού Λασιθίου, καθώς όπως περιγράφουν, η κατάσταση των υποδομών του κτηρίου είναι τέτοια ώστε… διακυβεύεται ακόμη και η ασφάλεια των εργαζομένων και των πολιτών!  

Δυστυχώς δεν πρόκειται για πρωτόγνωρο φαινόμενο στη χώρα μας, καθώς αντίστοιχη κατάσταση επικρατεί και στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ



Δείτε τις φωτογραφίες και διαβάστε την αναλυτική περιγραφή της κατάστασης του Ειρηνοδικείου Σητείας στην επιστολή:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Με το με αρ. πρωτ. 8646/16-12-2016 έγγραφο της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου ( ΕΤ.Α.Δ.) που εστάλη στο Ειρηνοδικείο Σητείας, το οποίο και σας επισυνάπτουμε, ζητάμε να γίνει ΑΜΕΣΗ εκκένωση του κτιρίου που στεγάζεται το Ειρηνοδικείο Σητείας. Πρόκειται για ένα καίριο ζήτημα, επειδή αφορά την ασφάλεια των συναδέλφων μας, των Δικηγόρων και των πολιτών που πηγαινοέρχονται καθημερινά για να διεκπεραιώσουν τις υποθέσεις τους.

Πρόκειται για ένα κτίριο δεκαετίας του 1950, εγκαταλειμμένο εδώ και χρόνια, όπου παλιότερα στεγάζονταν εκεί οι περισσότερες Δημόσιες Υπηρεσίες της πόλης. Εδώ και αρκετά χρόνια έχουν εγκαταλείψει το χώρο που στεγάζονταν αυτές, λόγω της παλαιότητας του κτιρίου, και έχει μείνει μόνο το Ειρηνοδικείο της Σητείας. Το κτίριο ανήκει στην Κτηματική Υπηρεσία Δημοσίου, δίχως να έχουν προβεί μέχρι σήμερα σε εργασίες συντήρησης και επισκευής των επικίνδυνων τμημάτων του κτιρίου. Πάνω από την κεντρική είσοδο του κτιρίου βρίσκεται ένας εξώστης που χρήζει άμεσης επισκευής όπως μπορείτε να δείτε αναλυτικότερα στο ανωτέρω επισυναπτόμενο έγγραφο της Κτηματικής Υπηρεσίας και την αντίστοιχη φωτογραφία.

​Έχουν γίνει εκτεταμένες προσπάθειες με διάφορα έγγραφα προς τις αρμόδιες υπηρεσίες από τον Προϊστάμενο της Γραμματείας του Ειρηνοδικείου Σητείας, χωρίς να έχει βρεθεί μέχρι στιγμής λύση είτε προσωρινή, είτε οριστικήΈχουν γίνει εκτεταμένες προσπάθειες με διάφορα έγγραφα προς τις αρμόδιες υπηρεσίες από τον Προϊστάμενο της Γραμματείας του Ειρηνοδικείου Σητείας, χωρίς να έχει βρεθεί μέχρι στιγμής λύση είτε προσωρινή, είτε οριστική. Η παραμονή των συναδέλφων μας κατά τις ώρες εργασίας τους στο συγκεκριμένο κτίριο είναι απαράδεκτη κι επικίνδυνη. Μέσα στα γραφεία τους συμπεριλαμβανομένου και του γραφείου του Ειρηνοδίκη, τρέχουν νερά από την οροφή, μέσα από τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, προκαλώντας κατά συνέπεια βραχυκύκλωμα και κατά συνέπεια διακοπές ρεύματος, καθιστώντας έτσι αδύνατη τη διεκπεραίωση των εργασιών τους.

Επίσης επειδή και η αίθουσα ακροατηρίου είχε διαρροές νερών και στα έδρανα των δικαστών, αποφασίστηκε με πράξη του Προέδρου Πρωτοδικών Λασιθίου, που επίσης σας επισυνάπτουμε, να διεξάγονται οι δίκες στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. του Δήμου Σητείας. Ο Δήμαρχος της Σητείας κ. Θεόδωρος Πατεράκης, παραχωρεί προσωρινά ένα δημοτικό κτίριο για να στεγαστούν τα γραφεία της γραμματείας του Ειρηνοδικείου Σητείας, όχι όμως της αίθουσας του ακροατηρίου, λόγω μη καταλληλότητας των τετραγωνικών μέτρων.

Παρακάτω σας παραθέτουμε τις δικές μας προτάσεις για την ΑΜΕΣΗ επίλυση του προβλήματος και παρακαλούμε για τις δικές Σας ενέργειες.

1ον : Να βρεθεί άμεση λύση σε άλλο κτίριο που να διαθέτει τις ιδανικές συνθήκες εργασίας και αξιοπρέπειας,
2ον : Βάσει του άρθρου 3§2 του Ν. 3130/28-3-2003, να προβούμε ΑΜΕΣΑ σε μίσθωση ακινήτου σε άλλο ακίνητο, χωρίς τη διαδικασία δημοπρασίας επειδή συντρέχει κατεπείγουσα ανάγκη.
3ον : Να εξασφαλιστούν τα αντίστοιχα κονδύλια μετεγκατάστασης του Ειρηνοδικείου Σητείας όπως του μηχανογραφικού εξοπλισμού, των κλιματιστικών μηχανημάτων κ.α.

Για το Δ.Σ.

Πρόεδρος

Καλλιόπη Ταξειδαράκη

Η Γραμματέας

 Αικατερίνη Παρωτίδου».

Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης