Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανάδειξης και καθαρισμού της λίμνης στο Μικρό Κεφαλόβρυσο, ενός νέου πνεύμονα πρασίνου και αναψυχής λίγα μόλις χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης των Τρικάλων. Στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής δράσης «Let’s Do It Greece 2016» έγινε σήμερα ο καθαρισμός της λίμνης και του περιβάλλοντος χώρου, δενδροφύτευση και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Στη λίμνη πλέον πλέουν και βάρκες, ενώ αναδείχθηκε και το νησάκι με τη συνδρομή της δημοτικής αρχής, της Τοπικής Κοινότητας και του Συλλόγου Φίλων της λίμνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτός από το Μικρό Κεφαλόβρυσο δράσεις καθαρισμού έγιναν και στο κέντρο της πόλης. Καθαρίστηκαν σήματα κυκλοφορίας, κεντρικοί πίνακες της ΔΕΗ και του ΟΤΕ, στάσεις αστικών λεωφορείων, αγαλμάτων, κολώνες ΔΕΗ κτλ, βάφτηκαν στάσεις αστικών λεωφορείων, παγκάκια, τοίχοι με γκράφιτι, καθαρίστηκε ο Ληθαίος ποταμός, ενώ παράλληλα έγινε παραποτάμια πεζοπορία με παράλληλο καθαρισμό διαδρομής από το ύψος της Γέφυρας Ασκληπιού έως το θεατράκι στο πάρκο των Παλιών Φυλακών.

Τέλος άλλη μια δράση έγινε στα Μεγάλα Καλύβια σε συνεργασία με τον ΑΠΣ Τρίκαλα και με τη συμμετοχή μαθητών του δημοτικού σχολείου και του γυμνασίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έγιναν καθαρισμοί, δενδροφύτευση, παραδοσιακά παιχνίδια, τοξοβολία κ.α.

ΠΗΓΗ: trikalaenimerosi.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης