Τροποποιημένα θα είναι από τις 27 Ιουλίου κι έπειτα τα δρομολόγια των λεωφορείων στα νότια προάστια της Αττικής λόγω της έναρξης λειτουργίας των τεσσάρων νέων σταθμών της γραμμής 2 του μετρό («Ηλιούπολη», «Άλιμος», «Αργυρούπολη», «Ελληνικό»).

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΟΑΣΑ, οι τροποποιήσεις που θα γίνουν έχουν ως εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η γραμμή Ε22 μετονομάζεται σε Ε22 «ΣΤ. ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΣΑΡΩΝΙΔΑ(EXPRESS)» και μετατρέπεται σε τροφοδοτική γραμμή στον σταθμό μετρό «Ελληνικό». Η αφετηρία της γραμμής μεταφέρεται από την οδό Σίνα (Ακαδημία) στον σταθμό μετρό «Ελληνικό». Η διαδρομή της στο τμήμα Γλυφάδα-Σαρωνίδα παραμένει ως έχει, ενώ στη συνέχεια η σύνδεση με τον σταθμό μετρό «Ελληνικό» πραγματοποιείται μέσω των οδών Καράγιωργα/Ζέρβα και Βουλιαγμένης.

Η γραμμή Χ97 μετονομάζεται σε Χ97 «ΣΤ. ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ (EXPRESS)». Η αφετηρία της γραμμής μεταφέρεται από τον σταθμό μετρό «Δάφνη» στον σταθμό μετρό «Ελληνικό». Η διαδρομή της στο τμήμα Ελληνικό-Αερολιμένας Αθηνών παραμένει ως έχει.

Η γραμμή 171 μετονομάζεται σε 171 «ΣΤ. ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΒΑΡΚΙΖΑ» και μετατρέπεται σε τροφοδοτική γραμμή στον σταθμό μετρό «Ελληνικό». Η αφετηρία της γραμμής μεταφέρεται από τον σταθμό μετρό «Άγ. Δημήτριος» στον σταθμό μετρό «Ελληνικό». Η διαδρομή της στο τμήμα Ελληνικό-Βάρκιζα παραμένει ως έχει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η γραμμή 124 μετονομάζεται σε 124 «ΓΛΥΦΑΔΑ – ΑΓ.ΤΡΙΑΔΑ – ΣΤ. ΕΛΛΗΝΙΚΟ» και μετατρέπεται σε τροφοδοτική γραμμή στον σταθμό μετρό «Ελληνικό». Το τέρμα της γραμμής μεταφέρεται από την οδό Κ. Αθανάτου στον σταθμό μετρό «Ελληνικό». Η διαδρομή της γραμμής παραμένει ως έχει στο τμήμα Γλυφάδα – Αγ. Τρύφωνας, ενώ στη συνέχεια η σύνδεση με τον σταθμό μετρό «Ελληνικό» πραγματοποιείται μέσω των οδών Κ. Αθανάτου, Γούναρη και Ιασωνίδου.

Οι γραμμές 141 και 247 θα λειτουργούν με νέες διαδρομές και ονομασίες. Η γραμμή 141 μετονομάζεται σε 141 «ΣΤ. ΔΑΦΝΗ-ΚΑΛΑΜΑΚΙ» και η γραμμή 247 μετονομάζεται σε 142 «ΣΤ. ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΚΑΛΑΜΑΚΙ». Οι νέες γραμμές θα λειτουργούν ως τροφοδοτικές γραμμές των σταθμών μετρό «Δάφνη» και «Αργυρούπολη». Η διαδρομή της γραμμής 141 θα καλύπτει το τμήμα της υφιστάμενης διαδρομής της γραμμής 141 από τον στ. μετρό Δάφνη έως τη Λεωφ. Ποσειδώνος στο Καλαμάκι, ενώ η διαδρομή της γραμμής 142 θα καλύπτει το υπόλοιπο τμήμα της υφιστάμενης διαδρομής της γραμμής 141 καθώς και τμήμα της υφιστάμενης διαδρομής της γραμμής 247, έως τον σταθμό μετρό «Αργυρούπολη».

Η γραμμή 155 συνενώνεται με τη γραμμή 216 μετονομάζεται σε 155 «ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΣΤ. ΑΛΙΜΟΣ – ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑ» και μετατρέπεται σε τροφοδοτική γραμμή στον σταθμό μετρό «Άλιμος». Η διαδρομή της νέας γραμμής προκύπτει από τις υπάρχουσες διαδρομές των γραμμών 155 και 216 με μικρές τροποποιήσεις.

Η γραμμή 101 μετονομάζεται σε 101 «ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΛΙΜΟΣ». Η διαδρομή τροποποιείται, ώστε να εξυπηρετεί τοπικές μετακινήσεις στις περιοχές Ελληνικού και Αλίμου και παράλληλα να συνδέει συγκοινωνιακά τις παραπάνω περιοχές με τον σταθμό μετρό «Άλιμος». Η αφετηρία της γραμμής παραμένει στην οδό Θράκης και η νέα διαδρομή της πραγματοποιείται μέσω των οδών: Θράκης, Πλαπούτα, Ιασωνίδου, Ριζούντος, Καισαρείας, Γερουλάνου, Βουλιαγμένης, Δωδεκανήσου, Ησιόδου, Ιωνίας, Θεομήτορος, Καλαμακίου, Ποσειδώνος, Αλίμου, Κυθηρίων, Ιωνίας, Ησιόδου, Δωδεκανήσου, Βουλιαγμένης, Γερουλάνου, Αβέρωφ, Κρώμνης, Τριπόλεως, Ιασωνίδου, Γούναρη, Θράκης, Ελ. Βενιζέλου, Τριπόλεως, Θράκης.

Επίσης, αναστέλλεται η λειτουργία των γραμμών:

* 210 «ΤΕΡΨΙΘΕΑ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΣΤ. ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ», δεδομένου ότι η περιοχή που εξυπηρετεί η συγκεκριμένη γραμμή καλύπτεται συγκοινωνιακά από τις λεωφορειακές γραμμές 124 «ΓΛΥΦΑΔΑ – ΑΓ.ΤΡΙΑΔΑ – ΣΤ. ΕΛΛΗΝΙΚΟ», 154 «ΣΤ. ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑ (ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΒΟΥΛΑΣ)», 205 «ΓΛΥΦΑΔΑ – ΣΟΥΡΜΕΝΑ – ΤΕΡΨΙΘΕΑ» και Α4 «ΑΚΑΔΗΜΙΑ – Κ. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΑΡΓ/ΠΟΛΗ-ΤΕΡΨΙΘΕΑ».

* 202 «ΣΤ. ΔΑΦΝΗ – ΣΤ. ΣΥΓΓΡΟΥ-ΦΙΞ» λόγω χαμηλής επιβατικής κίνησης και δεδομένου ότι η περιοχή που εξυπηρετεί η συγκεκριμένη γραμμή καλύπτεται συγκοινωνιακά από τις λεωφορειακές γραμμές 131 «ΣΤ. ΔΑΦΝΗΣ – ΑΜΑΞ. ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ», 218 «ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΥΜΗΤΤΟΣ – ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ» και 232 «ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΥΜΗΤΤΟΣ – ΒΥΡΩΝΑΣ».

Ακόμη, πυκνώνουν τα δρομολόγια της λεωφορειακής γραμμής Β2 «ΑΚΑΔΗΜΙΑ – ΑΓ. ΚΟΣΜΑΣ (μέσω ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ)».

Έτσι, ο Σταθμός «Ηλιούπολη» θα συνδέεται με τις γραμμές :
109 «ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑΚΙ-ΣΤ. ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ»
154 «ΣΤ. ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑ(ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΒΟΥΛΑΣ)»
155 «ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΣΤ. ΑΛΙΜΟΣ – ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑ» (προς Αγ. Μαρίνα)
Α3 «ΑΚΑΔΗΜΙΑ – ΓΛΥΦΑΔΑ (ΕΥΡΥΑΛΗ)»
Β3 «ΑΚΑΔΗΜΙΑ – ΓΛΥΦΑΔΑ (ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ)»

Ο σταθμός «Άλιμος» θα συνδέεται με τις γραμμές :
101 «ΕΛΛΗΝΙΚΟ-ΑΛΙΜΟΣ»
154 «ΣΤ. ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑ (ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΒΟΥΛΑΣ)
155 «ΕΛΛΗΝΙΚΟ -ΣΤ. ΑΛΙΜΟΣ – ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑ»
Α3 «ΑΚΑΔΗΜΙΑ – ΓΛΥΦΑΔΑ (ΕΥΡΥΑΛΗ)»
Β3 «ΑΚΑΔΗΜΙΑ – ΓΛΥΦΑΔΑ (ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ)»

Ο σταθμός «Αργυρούπολη» θα συνδέεται με τις γραμμές :
142 «ΣΤ.ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΚΑΛΑΜΑΚΙ»
Α3 «ΑΚΑΔΗΜΙΑ – ΓΛΥΦΑΔΑ (ΕΥΡΥΑΛΗ)»
Β3 «ΑΚΑΔΗΜΙΑ – ΓΛΥΦΑΔΑ (ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ)»

Ο σταθμός «Ελληνικό» θα συνδέεται με τις γραμμές :
124 «ΓΛΥΦΑΔΑ – ΑΓ. ΤΡΙΑΔΑ – ΣΤ. ΕΛΛΗΝΙΚΟ»
171 «ΣΤ. ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΒΑΡΚΙΖΑ»
205 «ΓΛΥΦΑΔΑ – ΣΟΥΡΜΕΝΑ – ΤΕΡΨΙΘΕΑ»
Α3 «ΑΚΑΔΗΜΙΑ – ΓΛΥΦΑΔΑ (ΕΥΡΥΑΛΗ)»
Β3 «ΑΚΑΔΗΜΙΑ – ΓΛΥΦΑΔΑ (ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ)»
Ε22 «ΣΤ. ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΣΑΡΩΝΙΔΑ (EXPRESS)»
Χ97 «ΣΤ. ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ (EXPRESS)».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης