Από τον ερχόμενο Μάιο, η πόλη του Βόλου όχι μόνο θα αποκτήσει μια μικρή… καντίνα, που θα φέρει το όνομα «Le Petite Cantine» και η επιχείρηση θα απασχολεί αποκλειστικά και μόνο άτομα με αναπηρία.

Την ιδέα για τη δημιουργία ενός τέτοιου, ιδιαίτερου χώρου είχε ο 33χρονος Διονύσης – Νεκτάριος Δαλούκας, ο οποίος και ο ίδιος έχει ποσοστό αναπηρίας 80%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είμαι άτομο με ειδικές ανάγκες και από προσωπική εμπειρία μου ήρθε η ιδέα για τη δημιουργία της συγκεκριμένης καντίνας. Να φτιάξουμε έναν χώρο με δική του ταυτότητα, στον οποίο θα εργάζονται μόνο άτομα με ειδικές ανάγκες. Με τον τρόπο αυτό να τονίσουμε την παραγωγικότητά μας και να εργαστούμε ισότιμα” δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Δαλούκας.

Το εστιατόριο «La petite Cantine» θα λειτουργεί από τον Μάιο έως τα τέλη φθινοπώρου -δεδομένων των καλών καιρικών συνθηκών- σε χώρο – κτήμα που έχει ήδη επιλεγεί και είναι κεντρικά της πόλης του Βόλου. Τα πρωινά, σύμφωνα με τον κ. Δαλούκα, θα σερβίρει καφέ και τα απογεύματα φαγητό, με το μενού να δίνει έμφαση στη μεσογειακή διατροφή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης