Βόλος: Στις 25.000 οι απλήρωτες κλήσεις

Βόλος: Στις 25.000 οι απλήρωτες κλήσεις
«Μπιλιετάκια» του Δήμου Βόλου για βεβαιωθείσες παραβάσεις, από το 2008 της Δημοτικής Αστυνομίας, καταφθάνουν στα γραμματοκιβώτια τις δύο τελευταίες ημέρες, ξεσηκώνοντας σωρεία αντιδράσεων.

Αποβιώσαντες φέρονται να οδηγούσαν αυτοκίνητο το 2009 ή το 2010, ενώ πολίτες παραλαμβάνουν ειδοποιητήρια για αυτοκίνητα που δεν έχουν, σύμφωνα με όσα αναφέρουν στις ενστάσεις. Κάθε κλήση για πληρωμή είναι 80 ευρώ, ενώ υπάρχουν οδηγοί που παραλαμβάνουν ειδοποιητήρια με κλήσεις που για να καταγραφούν χρειάστηκαν τρεις κόλλες Α4.

Συνολικά 25.000 Βολιώτες καλούνται να πληρώσουν στον Δήμο Βόλου κλήσεις ύψους 4,7 εκατ. ευρώ, που αφορούν στη χρονική περίοδο 2008-2012.

Πολίτες καταθέτουν ενστάσεις για κλήσεις που έλαβαν και οι οποίες αφορούσαν σε αυτοκίνητα που δεν έχουν στην κατοχή τους, για αυτοκίνητα που είχαν αποσυρθεί τον καιρό που φέρεται να έγινε η παράβαση, ενώ στο δημαρχείο σχηματίζονται ουρές διαμαρτυρομένων οδηγών. Οι πολίτες ρωτούν δικηγόρους που τους βεβαιώνουν πως η παραγραφή αφορά σε μία πενταετία, με τον δήμο να υποστηρίζει πως ο νόμος αφήνει ανοιχτά τα χρέη για μία 20ετία.

Οι παραβάτες που δεν φρόντισαν για την πληρωμή των κλήσεων καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και να καταβάλουν το ποσό της οφειλής, ειδάλλως τα πρόστιμα θα βεβαιωθούν στην εφορία, ενώ οι υπόλοιποι καταθέτουν ενστάσεις.

Τα ειδοποιητήρια «έφυγαν» μαζικά από τη Διεύθυνση Οικονομικών του Δήμου Βόλου προς τις ταχυδρομικές διευθύνσεις των παραβατών που δεν φρόντισαν για την πληρωμή των κλήσεων. Τα ειδοποιητήρια δεν αφορούν μόνο Βολιώτες παραβάτες οδηγούς, αλλά και επισκέπτες της πόλης, εις βάρος των οποίων βεβαιώθηκαν πρόστιμα που δεν πληρώθηκαν.

Τις τελευταίες ημέρες, ο ένας μετά τον άλλο κάτοχοι αυτοκινήτων που είχαν υποπέσει σε μία ή περισσότερες παραβάσεις παραλαμβάνουν μέσω ταχυδρομείου τα «μπιλιετάκια» του Δήμου Βόλου, που εκδίδονται από τον Οκτώβριο.

Στην κατάσταση, καταγράφονται ο αριθμός και ο τύπος του αυτοκινήτου, το είδος της παράβασης και το κόστος που ο πολίτης καλείται να εξοφλήσει.

Υπάρχουν περιπτώσεις παραβατών στους οποίους βεβαιώνονται πρόστιμα για κλήσεις από το 2008 έως και 1.500 ευρώ.

Την ίδια ώρα που τα νοικοκυριά «γονατίζουν» από τα «χαράτσια» και αδυνατούν να εκπληρώσουν στοιχειώδεις οικονομικές τους υποχρεώσεις, έρχονται και οφειλές του παρελθόντος να τους χτυπήσουν την πόρτα, καταφέρνοντας το τελειωτικό χτύπημα.

Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις λαθών στο σύνολο των ληξιπρόθεσμων παραβάσεων, που θα εξεταστούν.

Πολίτες που έχουν καταβάλει το αντίτιμο του προστίμου συμπεριελήφθησαν στη λίστα των παραληπτών των ειδοποιητηρίων, ενώ άλλοι διαπιστώνουν λάθη στα στοιχεία του αυτοκινήτου για το οποίο βεβαιώθηκε η παράβαση.

Με τη βεβαίωση της οφειλής στην εφορία, υπάρχει προσαύξηση του ποσού κατά 1% σε μηνιαία βάση.

ΠΗΓΗ: Θεσσαλία

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017, 11:16