Απίστευτο εύρημα αποκαλύφθηκε το Σάββατο 27 Ιανουαρίου στα Λιμανάκια Αττικής στην περιοχή Βουλιαγμένη, και συγκεκριμένα στο «πηγάδι», το σημείο που χρησιμοποιούν σχεδόν καθημερινά ελεύθεροι και αυτόνομοι δύτες για προπόνηση.

Ο δύτης, βρισκόταν εκεί μαζί με την παρέα του για να προπονηθεί στην ελεύθερη κατάδυση. Κολυμπώντας στην επιφάνεια, πρόσεξε στο βυθό κάτι που έμοιαζε με ψαροτούφεκο. Άλλωστε, επειδή το όπλο δεν είχε κοντάκι, η πρώτη σκέψη ήταν ότι μάλλον κάποιος υποβρύχιος κυνηγός έχασε το ψαροτούφεκό του. Πλησιάζοντας όμως στο βυθό έμεινε έκπληκτος όταν ανακάλυψε πως πρόκειται για κάτι πιο περίεργο!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πυροβόλο όπλο ήταν ένα AK-47 ή όπως είναι αλλιώς γνωστό σαν Καλάσνικοφ, που δέχεται φυσίγγια 7.62×39mm. Η κατάσταση του όπλου έδειξε πως δεν ήταν πολλές μέρες στο βυθό της θάλασσας. Μετά τις πρώτες φωτογραφίες, αντιλήφθηκαν ότι υπάρχει μεγάλη περίπτωση το όπλο αυτό να έχει χρησιμοποιηθεί σε εγκληματικές ενέργειες και να το πέταξαν στη θάλασσα για να εξαφανίσουν τα στοιχεία. Έτσι βγήκαν από την θάλασσα και ειδοποίησαν τις λιμενικές αρχές.

Λίγα χιλιόμετρα μακριά το μυστικό «νεκροταφείο» κλεμμένων αυτοκινήτων

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η περιοχή μέχρι το Σούνιο κρύβει και άλλα μυστικά. Ο λόγος για το 59ο χιλιόμετρο της Λεωφόρου Αθηνών – Σουνίου, απέναντι σχεδόν από το νησί Πάτροκλος, υπάρχει ένα άτυπο νεκροταφείο αυτοκινήτων. Μεταξύ των δυτών ελεύθερης και αυτόνομης κατάδυσης η συγκεκριμένη περιοχή λέγεται «θέση Αυτοκίνητα». Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Vice, τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα που βρίσκονται στο βυθό, είναι κλεμμένα, ή έχουν συμμετάσχει σε αξιόποινες πράξεις (ληστείες κλπ.). Τα περισσότερα είναι σκελετοί, που μάλλον κατέληξαν έτσι αφού οι κλέφτες τα «γδύνουν» αφαιρώντας τα πολύτιμα ανταλλακτικά.

Πηγή: boatfishing

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης