Αμερικανοί πολίτες περιλαμβάνονται στα θύματα της επίθεσης που πραγματοποίησαν το σαββατοκύριακο οι Ταλιμπάν εναντίον του ξενοδοχείου Intercontinental στην Καμπούλ, ανακοίνωσε την Τρίτη αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Δυστυχώς μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι υπάρχουν Αμερικανοί ανάμεσα στους νεκρούς και τους τραυματίες» της επίθεσης αυτής, η οποία σημειώθηκε στην αφγανική πρωτεύουσα, δήλωσε ο αξιωματούχος χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένο απολογισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περισσότεροι από είκοσι άνθρωποι, από τους οποίους 14 ξένοι, σκοτώθηκαν, σύμφωνα με έναν αμφιλεγόμενο επίσημο απολογισμό, κατά την επίθεση που πραγματοποιήθηκε από ομάδα έξι Ταλιμπάν, οι οποίοι σκοτώθηκαν επίσης.

Μεταξύ των ξένων που έπεσαν νεκροί περιλαμβάνονται προς το παρόν επτά Ουκρανοί και δύο Βενεζουελανοί που εργάζονταν για την ιδιωτική αεροπορική εταιρεία Kam Air, καθώς και ένας πολίτης του Καζακστάν και ένας γερμανός υπήκοος.

Η επίθεση εκδηλώθηκε το βράδυ του Σαββάτου, όταν οι δράστες άρχισαν να πυροβολούν στο ψαχνό τους πελάτες μέσα στην τραπεζαρία του ξενοδοχείου, πριν εισβάλουν σε δωμάτια για να συλλάβουν ομήρους, μερικούς από τους οποίους πυροβολούσαν επιτόπου ή αποκεφάλιζαν. Προκάλεσαν επίσης πυρκαγιά στον τέταρτο όροφο, η οποία έκαιγε για το μεγαλύτερο μέρος της νύκτας. Μερικοί από τους πελάτες κατάφεραν να διαφύγουν από το κτίριο πηδώντας από τα παράθυρα των δωματίων τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιουλάχ Μουτζάχιντ ανέλαβε την ευθύνη για την επιχείρηση με μήνυμά του στο οποίο υποστήριζε πως το πολυτελές ξενοδοχείο ήταν «γεμάτο εισβολείς, Αμερικανούς και άλλων εθνικοτήτων».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης