Εικόνες καταστροφής κατέγραψαν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία στο κεντρικό τμήμα της Αυστρίας, το οποίο επλήγη τις τελευταίες ημέρες από σφοδρές βροχοπτώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Τα περισσότερα προβλήματα καταγράφονται στην επαρχία Στυρία, όπου ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, ενώ δεκάδες σπίτια υπέστησαν σοβαρές ζημιές από τις κατολισθήσεις και τις πλημμύρες. Παράλληλα, εκατοντάδες κάτοικοι παραμένουν χωρίς νερό και ρεύμα λόγω προβλημάτων στο δίκτυο ηλεκτροδότησης και υδροδότησης.

Στην περιοχή βρέθηκε την Κυριακή ο κυβερνήτης της επαρχίας, Franz Voves, ο οποίος ευχαρίστησε τα μέλη των σωστικών συνεργείων για την άμεση ανταπόκρισή τους στις εκκλήσεις για βοήθεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταξύ των οικισμών που επισκέφτηκε ο τοπικός αξιωματούχος ήταν και η πόλη του Σαν Λορένζ, μεγάλο μέρος της οποίας καταστράφηκε από κατολισθήσεις. Περίπου 350 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους υπό τον φόβο νέων κατολισθήσεων.

Δείτε το video…

Διαβάστε επίσης:
Αυστρία: Ένας νεκρός από τις κατολισθήσεις λόγω των καταρρακτωδών βροχών, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 21 Ιουλίου 2012, 21:38

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης