Με τον Βίκτορ Όρμπαν, πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, να κρατά τη μπαγκέτα του μαέστρου σε αυτόν τον θλιβερό χορό, άρχισε η διαδικασία εφαρμογής του γερμανικού σχεδίου για την αυτόματη απέλαση παράτυπων προσφύγων και μεταναστών, που φθάνουν στα γερμανικά σύνορα, προς τις χώρες από τις οποίες έφθασαν στην κεντρική Ευρώπη.

Κατά τον Όρμπαν, η πλειοψηφία των προσφύγων και μεταναστών πέρασαν από την Ελλάδα, οπότε αυτή πρέπει να θεωρείται υπεύθυνη. Στην ίδια γραμμή και ο υπουργός Εσωτερικών και κυβερνητικός εταίρος της Άνγκελα Μέρκελ, Χορστ Ζεεχόφερ, καθώς και ο αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι μετανάστες που έχουν υποβάλει αίτηση ασύλου στις δύο αυτές χώρες πρέπει να σταλούν εκεί, είπε. Η Αυστρία δεν θα επηρεαστεί από αυτό «επειδή θα στείλουμε ανθρώπους πίσω στα κέντρα διέλευσης στην Ελλάδα και την Ιταλία»Συγκεκριμένα, σε μια σύντομη επίσκεψη του στη Βιέννη, ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών, Χορστ Ζεεχόφερ, εξήγησε στην αυστριακή κυβέρνηση τα σχέδιά του για τη συγκράτηση της μετανάστευσης στη Γερμανία.

Ο Ζεεχόφερ δήλωσε πάλι ότι ήθελε να διαπραγματευτεί με την Ελλάδα και την Ιταλία για να σταματήσει την «παράνομη μετανάστευση». Οι μετανάστες που έχουν υποβάλει αίτηση ασύλου στις δύο αυτές χώρες πρέπει να σταλούν εκεί, είπε. Η Αυστρία δεν θα επηρεαστεί από αυτό «επειδή θα στείλουμε ανθρώπους πίσω στα κέντρα διέλευσης στην Ελλάδα και την Ιταλία». Για τα άτομα που ζήτησαν άσυλο στην Αυστρία, αυτό θα ήταν διαφορετικό.

Εάν οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα και την Ιταλία αποτύχουν, θα πρέπει να σκεφτούμε «νέα μέτρα» από την «Τριπλή Συμμαχία», δηλαδή τη Γερμανία, την Αυστρία και την Ιταλία. Την επόμενη εβδομάδα θα συναντηθούν  στο Ίνσμπρουκ οι  υπουργοί  Εσωτερικών της  Ιταλίας, της Γερμανίας και της Αυστρίας, όπου θα συζητηθεί το «πώς η Μεσογειακή διαδρομή μπορεί να κλείσει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον Ζεεχόφερ, ο Ορμπάν είναι της άποψης ότι όλοι οι πρόσφυγες στην Ουγγαρία προέρχονται από την Ελλάδα. Κατά συνέπεια, η Ελλάδα ήταν υπεύθυνη γι ‘αυτόΤην Τετάρτη ο  Ζεεχόφερ  συνομίλησε  με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν και τον Ιταλό υπουργό Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι.

Σύμφωνα με τον Ζεεχόφερ, ο Ορμπάν είναι της άποψης ότι όλοι οι πρόσφυγες στην Ουγγαρία προέρχονται από την Ελλάδα. Κατά συνέπεια, η Ελλάδα ήταν υπεύθυνη γι ‘αυτό.

Ο καγκελάριος Kουρτς πρόσθεσε: «Όσο δεν υπάρχει κανένας νέος κανόνας, το Δουβλίνο θα πρέπει να εφαρμοστεί, είναι το ευρωπαϊκό δίκαιο, το οποίο πρέπει να τηρείται από όλους, συμπεριλαμβανομένης της Ιταλίας και της Ελλάδας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης