Το Ιράν δημοσιεύει τις πρώτες φωτογραφίες του νέου συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας.

Σήμερα κυκλοφόρησαν οι πρώτες εικόνες του πρώτου Ιρανικού ενσωματωμένου συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας μεγάλου βεληνεκούς, την Κυριακή, ένα έργο που ξεκίνησε όταν η χώρα βρισκόταν υπό καθεστώς διεθνών κυρώσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο υπερ-όπλο παρουσίασε ο Πρόεδρος Χασάν Ρουχανί που στέκεται περήφανα, μπροστά από το νέο σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας Bavar 373.

Τις εικόνες αναμετέδωσαν πολλά πρακτορεία ειδήσεων παγκοσμίως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σύστημα σχεδιάστηκε για να αναχαιτίζει πυραύλους κρουζ, από μη επανδρωμένα αεροσκάφη, από μαχητικά αεροσκάφη και βαλλιστικούς πυραύλους, σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Αμύνης.
«Εμείς δεν είχαμε την πρόθεση να φτιάξουμε μια ιρανική εκδοχή του συστήματος S-300 – θέλαμε απλώς να οικοδομήσουμε ένα νέο καθαρά ιρανικό σύστημα και τα καταφέραμε», δηλώνει ο Υπουργός Άμυνας Χουσέιν Ντεχγκαν στο πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Σε μια προηγούμενη ομιλία του την Παρασκευή, είπε: «η αντιπυραυλική δύναμη μας είναι σε τόσο υψηλό επίπεδο που είμαστε σε θέση να καταστρέψουμε κάθε στόχο παγκόσμιας δύναμης, σε κάθε εύρος λειτουργίας».

Ο στρατιωτικός προϋπολογισμός του Ιράν έχει υπερδιπλασιαστεί σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.
«Η Ισλαμική Δημοκρατία είναι μια από τις οκτώ χώρες στον κόσμο που έχουν κυριαρχήσει στην τεχνολογία κατασκευής τέτοιων των κινητήρων» είπε ο πρόεδρος.

Ο Χασάν Ρουχανί παρουσίασε επίσης το πρώτο κινητήρα αεροσκάφους ιρανικής κατασκευής «turbo-jet» την Κυριακή, λέγοντας ότι είναι σε θέση να φτάσει μέχρι και τα 50.000 πόδια.

Ο Υπουργός Αμύνης του Ιράν προσέθεσε ότι βρίσκεται στα σκαριά ένα αντιπυραυλικό σύστημα, που θα μπορεί να αναπτύσσεται δια θαλάσσης και μπορεί να εκτοξεύει πυραύλους «cruise» με υπερηχητική ταχύτητα.

Επιμέλεια: Φάνης Επιτροπάκης

Πληροφορίες από Tasnim News Agency, Reuters και France24.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης