Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή η προσπάθεια ενός διάσημου ακροβάτη να περάσει πάνω από τους καταρράκτες του Νιαγάρα, βαδίζοντας σε τεντωμένο σκοινί.

Αργά αλλά σταθερά, ο Nik Wallenda άρχισε να περπατά κατά μήκος του, μόλις 5 εκ. σκοινιού, λίγο μετά τις 22.00 το βράδυ της Παρασκευής, τοπική ώρα (04.00 τα ξημερώματα, ώρα Ελλάδας), με το γεγονός να καλύπτεται τηλεοπτικά από τα μεγαλύτερα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία. Παρά τις αρχικές αντιδράσεις, οι Αρχές του Καναδά άναψαν το «πράσινο» φως για την πραγματοποίηση του συγκεκριμένου event, υπό τον όρο ο ατρόμητος άνδρας να φορά έναν ειδικό ιμάντα ο οποίος θα τον προστάτευε σε περίπτωση πτώσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι η πρώτη φορά που ο διάσημος ακροβάτης δίνει τη συγκατάθεσή του για κάτι τέτοιο, καθώς μέχρι στιγμής σε όλα τα άλλα «περάσματα» του πάνω από γκρεμούς και διάσημες λεωφόρους, δεν είχε γίνει χρήση κανενός είδους προστατευτικού μέσου.

«Η ύπαρξη του ιμάντα δεν παίζει κανέναν απολύτως ρόλο. Δεν με κρατάει πάνω στο σκοινί. Θα πρέπει συνεχώς να προσπαθώ να ισορροπήσω. Απλώς με προστατεύει από το να πεθάνω», σημείωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι η πρώτη φορά που ένας ακροβάτης καταφέρνει να διασχίσει με επιτυχία τους καταρράκτες του Νιαγάρα με αυτό τον τρόπο.

Παρακολουθήστε το video…

Αφιερωμένο στη μνήμη του προ-πάππου του

Όπως είχε τονίσει ο ίδιος σε δηλώσεις του στα τοπικά Μ.Μ.Ε., η προσπάθειά του να διανύσει τα 550 μέτρα της διαδρομής είναι αφιερωμένη στον προ-πάππου του, ο οποίος είχε σκοτωθεί σε ηλικία 73 ετών στη διάρκεια παρόμοιου event πριν από 34 χρόνια.

Ο Nik Wallenda βρισκόταν για αρκετή ώρα σε ύψος 500 μέτρων, διασχίζοντας με επιτυχία το μεγαλύτερο από τα τρία τμήματα, που δημιουργούν τους περίφημους καταρράκτες του Νιαγάρα. Το «Horseshoe» βρίσκεται στα σύνορα των Η.Π.Α. με τον Καναδά και θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους καταρράκτες του κόσμου. Ενδεικτικό της ανταπόκρισης που είχε η προσπάθεια του ήταν ότι πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί στο σημείο, αρκετές ώρες νωρίτερα, προκειμένου να τον δει να ξεκινά από το Γκοτ Άιλαντ και να φθάνει με επιτυχία στην απέναντι πλευρά.

Ο… ατρόμητος ακροβάτης ανήκει στη διάσημη οικογένεια «Flying Wallendas», τα μέλη της οποίας εντυπωσιάζουν με τις ικανότητές τους το κοινό για πάνω από 200 χρόνια. Εκτιμάται ότι το κόστος του event άγγιξε το 1,3 εκατ. δολάρια, με το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων να διατίθεται για τη δημιουργία και την εγκατάσταση του ατσάλινου σκοινιού.

Παρακολουθήστε το video από τις προετοιμασίες…

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης