Ο Έντι Ράμα θα γινόταν σε λίγες ημέρες ο πρώτος πρωθυπουργός της Αλβανίας, που θα επισκεπτόταν τη Σερβία, για πρώτη φορά μετά από 68 ολόκληρα χρόνια. Ωστόσο, τα επεισόδια της Τρίτης κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των δύο χωρών, τον οδήγησαν στην επιπόλαιη -για πολλούς- απόφαση να ματαιώσει το ταξίδι του.

Σε νέες δηλώσεις του, ο  Ράμα χαμηλώνει τους τόνους και κάνοντας στροφή 360 μοιρών δηλώνει  ότι δε θα επιτρέψει σε καμία περίπτωση, οι ισχυρισμοί ορισμένων Σέρβων αξιωματούχων, σχετικά με το ότι ο αδελφός του είναι υπεύθυνος για το ιπτάμενο αντικείμενο, να επηρεάσουν την επίσκεψή του στο Βελιγράδι στις 22 Οκτωβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν πρέπει να παρασυρθούμε από αυτού τους είδους την πολιτική και το μίσος του παρελθόντος. Δεν πρέπει να παρασυρθούμε από κάτι που συνέβη σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. Είμαι απολύτως αποφασισμένος να προχωρήσω», τόνισε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας πριν από ομιλία του στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

Επισήμως, η κυβέρνηση της Αλβανίας δεν καταδίκασε την κίνηση των Αλβανών εθνικιστών να υποδεχθούν με τιμές ηρώων τους ποδοσφαιριστές της ομάδας, γεγονός που εξόργισε την κυβέρνηση της Σερβίας, η οποία έκανε λόγο για ενέργειες που το μόνο που θα καταφέρουν είναι να οδηγήσουν σε πολιτική αστάθεια τα Βαλκάνια.

Επιμέλεια: Δημήτρης Χαραλαμπόπουλος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης