Απίστευτες εικόνες εκτυλίχθηκαν την Τετάρτη στη διάρκεια εκδήλωσης για την κοπή μιας τούρτας… 500 τ.μ., που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της τοπικής Αυτοδιοίκησης στα Τίρανα, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 100 χρόνια από την Ανεξαρτησία της Αλβανίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αρκετοί από τους ανθρώπους που βρέθηκαν στο σημείο ποδοπατήθηκαν στην προσπάθειά τους να πάρουν ένα κομμάτι, την ίδια στιγμή που σημειώθηκαν λιποθυμίες λόγω του συνωστισμού.

Όπως μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, η τεράστια τούρτα ζύγιζε κοντά στους 14 τόνους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το video…

Στα «εθνικά» χρώματα η πρωτεύουσα

Το κράτος της Αλβανίας ιδρύθηκε στις 28 Νοεμβρίου 1912 και οι Αρχές της βαλκανικής χώρας φρόντισαν να στολίσουν την πρωτεύουσα προκειμένου να γιορτάσουν το μεγάλο γεγονός.

Τα δημόσια κτήρια και οι κεντρικοί δρόμοι «ντύθηκαν» στα χρώματα του μαύρου και του κόκκινου, με χιλιάδες ανθρώπους να συγκεντρώνονται μπροστά από το Κοινοβούλιο, προκειμένου να παρακολουθήσουν μια σειρά από εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ανεξαρτησίας.

Ωστόσο, οι δηλώσεις πρωθυπουργού της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα, περί «εθνικής ανεξαρτησίας όλων των αλβανικών εδαφών από την Πρέβεζα μέχρι το Πρέσεβο και από τα Σκόπια μέχρι την Ποντγκόριτσα», προκάλεσε την «έκρηξη» του υπουργείου Άμυνας της Ελλάδας, με τον αρμόδιο υπουργό Δημήτρη Αβραμόπουλο να ματαιώνει την επίσκεψή του στη γειτονική χώρα.

Διαβάστε επίσης:
Διευκρινίσεις για τις δηλώσεις Μπερίσα, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012, 19:22

Με πληροφορίες από aftonomi.gr
Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης