Δεκατρία χρόνια μετά το χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου, το πλήρως ανακαινισμένο One World Trade Center ανοίγει ξανά τις πύλες του για το κοινό τη Δευτέρα, σηματοδοτώντας ένα νέο ορόσημο για την πόλη της Νέα Υόρκης και τις Ηνωμένες Πολιτείες

Με ύψος 540 μέτρα και 104 ορόφους, το νέο παγκόσμιο κέντρο εμπορίου έρχεται να δώσει ένα μήνυμα ελπίδας στους αμερικανούς πολίτες, και να βοηθήσει να «σβήσουν» τα μαύρα συναισθήματα που τους προκαλεί η ανάμνηση της 11ης Σεπτεμβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αυτό το νέο ξεκίνημα ο εκδοτικός κολοσσός Condé Nast, θα είναι ο πρώτος ένοικος του κτιρίου, καθώς από τον 20ο, μέχρι και τον 44ο όροφο, θα στεγαστεί το νέο παγκόσμιο αρχηγείο του περιοδικού. Περισσότεροι από 3.400 δημοσιογράφοι και διαφημιστές, οι οποίοι εργάζονται για περιοδικά όπως ο «New Yorker», η «Vogue» και το «Vanity Fair», αφήνουν πίσω τους την Times Square και μετακομίζουν στο πανύψηλο κτήριο.

Σύμφωνα με το Associated Press, η κατασκευή του ουρανοξύστη κόστισε 3,9 δις δολάρια και σήμερα το One World Trade Center «κυριαρχεί» στον ουρανό του Μανχάταν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Time Lapse της κατασκευής του One World Trade Center

«Το περιμέναμε καιρό και ανυπομονούμε», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρίας σχετικά με τα εγκαίνια του μεγαλειώδους κτιρίου, που αποκαλείται και «Πύργος της Ελευθερίας».

Ο υπεύθυνος των μεταλλουργών, που εργάστηκε για την ανέγερση του κτηρίου, δήλωσε: «Όπως όλοι οι άλλοι, παρατηρώ κι εγώ το κτίριο, έκπληκτος. Αυτό το κτίριο θα είναι σήμα κατατεθέν της Νέας Υόρκης».

Περιήγηση στο νέο παγκόσμιο κέντρο εμπορίου

Σημειώνεται ότι τα εγκαίνια του κτιρίου ήταν αρχικά να γίνουν το 2006, όμως «πάγωσαν» λόγω κωλυσιεργίας και πολιτικών ερίδων.

Το παγκόσμιο κέντρο εμπορίου στήθηκε στο κέντρο του οικοδομικού τετραγώνου στο οποίο κάποτε δέσποζαν οι Δίδυμοι Πύργοι. Στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001 τα επιβλητικά κτήρια κατέρρευσαν μετά από τη συντριβή δύο αεροσκαφών πάνω τους. Στο σημείο έχασαν τη ζωή τους περίπου 2.700 άνθρωποι. Βορειοανατολικά του One World Trade Center στεγάζεται το Μνημείο και το Μουσείο Μνήμης της 11ης Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε επίσης: Ανοικοδομείται ελληνορθόδοξος ναός στο World Trade Center
Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 19 Οκτωβρίου 2014, 02:02

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης