Την πάγια θέση του Τελ Αβίβ αναφορικά με το ενδεχόμενο να αναπτύξει πυρηνικό όπλο η Τεχεράνη επανέλαβε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, ξεκαθαρίζοντας πως η χώρα δεν θα επιτρέψει στο Ιράν να αποκτήσει ατομική βόμβα.

«Η έρευνα από το Ιράν ώστε να αποκτήσει πυρηνική ικανότητα αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη πρόκληση για το Ισραήλ, την περιοχή και τον κόσμο», τόνισε κατά την έναρξη του ετήσιου συνεδρίου του συνδέσμου της Αμερικανο – Ισραηλινής Επιτροπής Δημοσίων Θεμάτων (AIPAC), το οποίο και πραγματοποιείται στην πρωτεύουσα των Η.Π.Α., Ουάσινγκτον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκπρόσωποι των δυνάμεων της ομάδας «5+1» συναντήθηκαν την περασμένη εβδομάδα στην Αλμάτι του Καζακστάν, σε μια προσπάθεια να πείσουν τους αξιωματούχους της Τεχεράνης να σταματήσουν τον εμπλουτισμό ουρανίου και κατ’ επέκταση να μετριάσουν τον φόβο της διεθνούς κοινότητας για την πιθανή κατασκευή πυρηνικού όπλου από το Ιράν. Οι συνομιλίες θα επαναληφθούν αργότερα μέσα στον Μάρτιο.

«Ειλικρινά, είναι κατανοητό να εξαντλήσουμε όλα τα διπλωματικά μέσα, αλλά δεν νομίζω ότι αυτό θα οδηγήσει πραγματικά το Ιράν στο να εγκαταλείψει τις βλέψεις του για τα πυρηνικά. Ως εκ τούτου, όλες οι επιλογές πρέπει να παραμείνουν στο τραπέζι», πρόσθεσε ο επικεφαλής της ισραηλινής διπλωματίας.

Διαβάστε επίσης:
Ιράν: «Μεγάλο καλάθι» για το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013, 04:48

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης