Την αισιοδοξία του για το μέλλον των διαπραγματεύσεων μεταξύ των δυνάμεων της ομάδας «5+1» και της Τεχεράνης αναφορικά με το αμφιλεγόμενο πυρηνικό πρόγραμμα της τελευταίας εξέφρασε την Τετάρτη ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας.

Όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), ο Ali Akbar Salehi χαρακτήρισε «κρίσιμη καμπή» τη συνάντηση στην πόλη Αλμάτι του Καζακστάν, δηλώνοντας «πολύ αισιόδοξος για το αποτέλεσμα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η έκβαση θα είναι τελικά επωφελής και για τις δύο πλευρές. Τα πράγματα βρίσκονται σε μια κρίσιμη καμπή και νομίζω ότι η συνάντηση στην Αλμάτι θα είναι μια πολύ σημαντική στιγμή», σημείωσε.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών των Η.Π.Α., John Kerry, εξήγησε πως οι διήμερες συνομιλίες ανάμεσα στις δύο πλευρές ήταν χρήσιμες, υπογραμμίζοντας ότι «μια σοβαρή δέσμευση από το Ιράν θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια πιο μακροπρόθεσμη συνολική συμφωνία».

«Το Ιράν ξέρει τι πρέπει να κάνει. Ο πρόεδρος (Barack Obama) έχει καταστήσει σαφή την αποφασιστικότητά του να εφαρμόσει την πολιτική του, ώστε το Ιράν να μην αποκτήσει πυρηνικά όπλα», πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Στάση αναμονής για την απάντηση του Ιράν αναφορικά με το πυρηνικό του πρόγραμμα, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013, 03:05

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης