Βίντεο-σοκ, στο οποίο εμφανίζονται οι τζιχαντιστές να αποκεφαλίζουν τον Βρετανό όμηρο Άλαν Χένινγκ, κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αυθεντικότητα του βίντεο που δημοσίευσε η ISIS δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί, σε αυτό πάντως φαίνεται ο τζιχαντιστής εκτελεστής να απειλεί και έναν Αμερικανό όμηρο.

Οργή για τον αποκεφαλισμό του Βρετανού Άλαν Χένινγκ από τους τζιχαντιστές

Ο Άλαν Χένινγκ είναι ο 47χρονος οδηγός ταξί που είχε απαχθεί πριν από περίπου εννέα μήνες στη Συρία και πιστεύεται ότι όλο αυτό το διάστημα ήταν όμηρος των τζιχαντιστών μαζί με άλλους 20 Δυτικούς.

Ο Χένινγκ έπεσε στα χέρια των τζιχαντιστών ενώ συμμετείχε σε ανθρωπιστική αποστολή στη Συρία μαζί με μουσουλμάνους φίλους του, τα περασμένα Χριστούγεννα. Ο εκτελεστής του Χένινγκ συνέδεσε τη δολοφονία του με την απόφαση της Βρετανίας να χρησιμοποιήσει στρατιωτική βία κατά των τζιχαντιστών στο Ιράκ .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το αίμα τώρα είναι στα χέρια των Βρετανών βουλευτών» είπε χαρακτηριστικά ο εκτελεστής του 47χρονου, φωτογραφίζοντας την απόφαση της Βουλής των Κοινοτήτων να συμμετάσχει η Βρετανία στους βομβαρδισμούς.

Όπως όλα δείχνουν, οι τζιχαντιστές δεν έχουν σκοπό να σταματήσουν τους επιδεικτικούς αποκεφαλισμούς, με τους οποίους τρομοκρατούν τη Δύση – και όχι μόνο. Είναι χαρακτηριστικό ότι, όπως το συνηθίζουν, στο βίντεο με τον αποκεφαλισμό του Βρετανού ταξιτζή εμφανίζεται ένας ακόμη όμηρος-μελλοθάνατος: ο Αμερικανός Πίτερ Κάσιγκ.

Ο Άλαν Χένινγκ, πατέρας δύο εφήβων που ζουν στο Μάντσεστερ, ήταν οδηγός ταξί και είχε δηλώσει εθελοντής, για να γίνει οδηγός σε αυτοκινητοπομπή που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια για λογαριασμό μιας μουσουλμανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης. Τον περασμένο Σεπτέμβριο η σύζυγός του -η οποία όταν της ανακοίνωσε ότι θα πάει στη Συρία έπεσε στα πόδια του και προσπάθησε να τον μεταπείσει- με ένα δραματικό μήνυμα προς τους τζιχαντιστές ζητούσε την απελευθέρωση του άντρα της.

«Ο Άλαν είναι ειρηνικός άνθρωπος, ένας αλτρουιστής που άφησε την οικογένειά του και τη δουλειά του οδηγού ταξί στη Βρετανία για να οδηγήσει μια αυτοκινητοπομπή μέχρι τη Συρία, μαζί με τους μουσουλμάνους συναδέλφους και φίλους του, προκειμένου να βοηθήσει αυτούς που έχουν ανάγκη… Όταν θα ακούσουν αυτό το μήνυμα, ικετεύω τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους να κοιτάξουν μέσα στην καρδιά τους και να απελευθερώσουν τον σύζυγό μου» έλεγε τότε η Χένινγκ. Όπως αποδείχθηκε, και όπως συνέβη με τις περιπτώσεις των προηγούμενων τριών ομήρων που εκτελέστηκαν με τη φρικαλέα μέθοδο του αποκεφαλισμού, η έκκλησή της έπεσε στο κενό.

Ο Χένινγκ είναι ο δεύτερος Βρετανός που εκτελείται από τους άντρες του Ισλαμικού Χαλιφάτου. Ο πρώτος ήταν ο 44χρονος Σκωτσέζος Ντέιβιντ Χέινς, που απήχθη τον Μάρτιο του 2013 στη Συρία. Συνολικά, οι Δυτικοί υπήκοοι που έχουν αποκεφαλιστεί από τους τζιχαντιστές ανέρχονται στους τέσσερις. Είχε προηγηθεί ο βίαιος θάνατος των δύο Αμερικανών δημοσιογράφων Τζέιμς Φόλεϊ και Στίβεν Σότλοφ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης