Την πρόθεση της χώρας του να άρει τις οικονομικές και ταξιδιωτικές κυρώσεις που είχαν επιβληθεί στη Μιανμάρ, ύστερα από το πραξικόπημα στις αρχές του 1990, ως επιβράβευση στις μεταρρυθμίσεις τις οποίες προωθεί εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα η μεταβατική κυβέρνηση του προέδρου Thein Sein, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας.

«Η Μιανμάρ έκανε μεγάλα βήματα την περασμένη χρονιά, αν και υπάρχουν κι άλλα που πρέπει να γίνουν. Φθάσαμε στο σημείο στο οποίο η άρση των κυρώσεων είναι ο καλύτερος τρόπος να προωθήσουμε την περαιτέρω πρόοδο», σημείωσε ο Bob Carr.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O επικεφαλής της αυστραλιανής διπλωματίας είχε συνάντηση με κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης στη Μιανμάρ, όπου πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη την Πέμπτη, ενώ συναντήθηκε και με την επικεφαλής του κόμματος «Ένωση για τη Δημοκρατία» (NLD), Aung San Suu Kyi, η οποία ταξίδεψε για πρώτη φορά στο εξωτερικό μετά από 23 χρόνια.

Η άρση των οικονομικών κυρώσεων, η οποία ακολουθεί αντίστοιχη των Η.Π.Α., πρόκειται να τεθεί σε ισχύ τις επόμενες εβδομάδες, όμως το εμπάργκο στις πωλήσεις όπλων της Αυστραλίας θα συνεχίσει να εφαρμόζεται.

Διαβάστε επίσης:
«Πάταξη της διαφθοράς και μετά επενδύσεις», Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 1 Ιουνίου 2012, 05:59
Ναι μεν… αλλά για τις κυρώσεις στη Μιανμάρ, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 18 Μαΐου 2012, 01:19

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης