Τουλάχιστον 38 πυροσβέστες τραυματίστηκαν, όταν το παλαιότερο πολυώροφο κτήριο του Ιράν, το 15ώροφο κτήριο Plasco, που βρίσκεται στο κέντρο της Τεχεράνης, κατέρρευσε φλεγόμενο, μετέδωσε σήμερα η κρατική τηλεόραση.

Η φωτιά ξέσπασε στους τελευταίους ορόφους του κτηρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«…Το κτήριο Plasco είναι ένα πολύ παλιό κτήριο στη νότια Τεχεράνη. Είναι κυρίως εμπορικό. Τουλάχιστον 38 άνθρωποι τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, αλλά οι περισσότεροι πήραν εξιτήριο» μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Όσοι βρίσκονταν μέσα στο κτήριο είχαν ήδη απομακρυνθεί, σύμφωνα με την ίδια πηγή, αλλά οι πυροσβέστες επιχειρούσαν ακόμη την κατάσβεση της φωτιάς.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή και ομάδες διασωστών σπεύδουν στον τόπο της τραγωδίας, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι φλόγες διακρίνονταν από απόσταση χιλιομέτρων… αλλά οι περισσότεροι από τους ενοίκους και τους καταστηματάρχες μέσα στο κτήριο έχουν απομακρυνθεί» μετέδωσε το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Fars και πρόσθεσε ότι «η φωτιά ξέσπασε περίπου στις 08.00 (τοπική ώρα), όταν πολλοί καταστηματάρχες βρίσκονταν μέσα στο κτήριο».

Το κτήριο χρονολογείται από την αρχή της δεκαετίας του ’60 και στεγάζει ένα εμπορικό κέντρο και βιοτεχνίες ενδυμάτων.

Ήταν το πρώτο πολυώροφο κτήριο, το πρώτο εμπορικό κέντρο της Τεχεράνης και το ψηλότερο στην πόλη όταν ολοκληρώθηκε η κατασκευή του, το 1962, και μέχρι που τα επόμενα χρόνια χτίστηκαν ψηλότερα.

Κατασκευάστηκε από τον Χαμπιμπολάχ Ελγκανιάν, έναν Ιρανο-εβραίο επιχειρηματία, ο οποίος συνελήφθη για διασυνδέσεις με το Ισραήλ και καταδικάστηκε σε θάνατο μετά την Ισλαμική Επανάσταση του 1979.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης