Ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, François Holland, έχει διευρύνει το προβάδισμά του έναντι του πολιτικού αντιπάλου του και νυν προέδρου της χώρας, Nicolas Sarkozy, επτά εβδομάδες πριν τις εκλογές, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την εταιρεία CSA και η οποία δημοσιεύτηκε την Τρίτη. Ειδικότερα, ο Hollande συγκεντρώνει το 30% των ψήφων στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, σημειώνοντας άνοδο δύο μονάδων σε σχέση με τον Φεβρουάριο, ενώ ο Sarkozy κερδίζει μία μονάδα, φθάνοντας στο 28%.

Στον δεύτερο γύρο των εκλογών, που θα διεξαχθεί στις 6 Μαΐου, ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών διατηρεί το προβάδισμά του με 54%, έναντι 46% του πολιτικού του αντιπάλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, το στοιχείο που προβληματίζει αμφότερες τις δύο πλευρές είναι το γεγονός πως οι περισσότεροι ψηφοφόροι θεωρούν ότι μέχρι τώρα η προεκλογική εκστρατεία των υποψηφίων κρίνεται απογοητευτική. «Οι ανταλλαγές προσβολών μεταξύ των υποψηφίων συχνά υπερίσχυαν των συζητήσεων για πολιτικά ζητήματα», είναι μια φράση που αντανακλά το κλίμα το οποίο έχει διαμορφωθεί σε μεγάλο μέρος της γαλλικής κοινής γνώμης.

Η δημοσκόπηση της CSA έδειξε ότι το 71% των ερωτηθέντων απάντησε ότι η προεκλογική εκστρατεία «δεν επιτρέπει στους ψηφοφόρους να πάρουν αποφάσεις».

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης