Νέες επιθέσεις τζιχαντιστών «μοναχικών λύκων» σημειώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα σε Καναδά και Γαλλία. Συγκεκριμένα στο πιο σοβαρό περιστατικό της Μασσαλίας, ένας άνδρας επιτέθησε σε δυο γυναίκες με μαχαίρι, σκοτώνοντάς τες, πριν πέσει νεκρός ο ίδιος από τις σφαίρες των αστυνομικών, στον σταθμό του τρένου Saint-Charles, το μεσημέρι της Κυριακής.

Επρόκειτο για τζιχαντιστή που φώναξε «αλλάχ ου ακμπάρ» πριν επιτεθεί. Εκτιμάται ότι ήταν ηλικίας 25-30 ετών, ενώ  «είναι γνωστός από τις αστυνομικές υπηρεσίες για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου», όπωε δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγές στις υπηρεσίες που διεξάγουν τις έρευνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ένα από τα θύματα της αιματηρής επίθεσης (17 ετών) έφερε τραύμα στο λαιμό, ενώ το άλλο (20 ετών) στο στομάχι, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.

«Αν δεν ήταν εκεί ο στρατός, θα είχαμε πολλούς περισσότερους θανάτους», δήλωσε στον ραδιοσταθμό France Bleu Province η βουλευτής Μασσαλίας Σαμιά Γκαλί.

Περίπου 200 αστυνομικοί απέκλεισαν την περιοχή και όλοι οι δρόμοι έκλεισαν για την κυκλοφορία. Σύμφωνα με τις δυνάμεις ασφαλείας, η επιχείρηση συνεχίζεται.
 
Ο γάλλος πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ αντέδρασε σήμερα στην επίθεση στη Μασσαλία, της οποίας επελήφθη η αντιτρομοκρατική εισαγγελία, δηλώνοντας στο Twitter πως «παραμένουμε σε επιφυλακή».
«Θυμός και θλίψη για τα θύματα. Υποστήριξη στους στρατιωτικούς και τους αστυνομικούς που μας προστατεύουν», έγραψε επίσης ο Φιλίπ. Σε ανακοινωσή του ο πρωθυπουργός εξέφρασε στη συνέχεια «την οργή και την αγανάκτησή του για την επίθεση στη Μασσαλία που προκάλεσε τον θάνατο δύο συμπολιτών μας» και απηύθυνε συλλυπητήρια στους συγγενείς τους, προσθέτοντας πως η σκέψη του πηγαίνει σε όλους τους Μασσαλιώτες.

Η διεύθυνση σιδηροδρόμων στην Μασαλία συνιστά σε όσους προγραμμάτιζαν να ταξιδέψουν σήμερα προς κι από την Μασαλία, να το αναβάλλουν.

Επίθεση τζιχαντιστή και στον Καναδά: Φορτηγό εναντίον πεζών

Επίθεση με πολλές ομοιότητες με τα χτυπήματα που αιματοκύλησαν την Ευρώπη, έγινε το μεσημέρι της Κυριακής στην πόλη Έντμοντον του Καναδά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας δράστης μαχαίρωσε έναν αστυνομικό και επιχείρησε να παρασύρει πεζούς, οδηγώντας ένα φορτηγό.

Συγκεκριμένα, ο «μοναχικός λύκος» επιτέθηκε με ένα φορτηγό εναντίον δεκάδων πεζών, καταφέρνοντας να παρασύρει τέσσερα άτομα που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, πριν ένα όχημα της αστυνομίας ανακόψει την “τρελή” πορεία του. Ο άγνωστος άνδρας, πριν τη σύγκρουση του οχήματός του με το περιπολικό, είχε επιτεθεί με μαχαίρι σε αστυνομικό.

Η Αστυνομία ανακοίνωσε πως ο δράστης συνελήφθη έπειτα από καταδίωξη και ότι αντιμετωπίζει το συμβάν ως τρομοκρατική επίθεση. Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Αστυνομίας, στο αυτοκίνητο του δράστη βρέθηκε μία σημαία του αυτοαποκαλούμενου «Ισλαμικού Κράτους».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης