Μετά την τραγωδία στο Μπανγκλαντές, οι πολυεθνικές αναγκάζονται τώρα να πάρουν μέτρα ασφαλείας. Με τους νεκρούς από την κατάρρευση του οκταώροφου εργοστασίου να ξεπερνούν τους 1.000, πολλές πολυεθνικές εταιρείες της Ευρώπης εξέφρασαν την πρόθεσή τους να υπογράψουν σύμφωνο συνεργασίας για να βελτιώσουν τις συνθήκες εργασίας στη χώρα.

Η προθεσμία για την υπογραφή του συμφώνου λήγει την άλλη εβδομάδα, ενώ οι μεγαλύτεροι παραγωγοί ενδυμάτων στο Μπανγκλαντές συμφώνησαν να χρηματοδοτήσουν εργασίες βελτίωσης των εργοστασίων στη χώρα. Συγκεκριμένα, παρουσιάζονται διατεθειμένοι να τοποθετήσουν συστήματα ασφάλειας και πυροπροστασίας. Το σύμφωνο προβλέπει, επίσης, τη διεξαγωγή ανεξάρτητων ελέγχων της κατάστασης των κτηρίων και την υποχρέωση των εταιρειών να πληρώνουν για τις απαιτούμενες επισκευές των εργοστασίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγες ημέρες μετά την κατάρρευση του εργοστασίου στην Ντάκα, ξέσπασε πυρκαγιά και σε άλλο εργοστάσιο, από την οποία έχασαν τη ζωή τους οκτώ άνθρωποι. Μέχρι στιγμής περίπου 300 εργοστάσια έχουν κλείσει στην πρωτεύουσα του Μπανγκλαντές για λόγους ασφαλείας. Τέλος, σήμερα τουλάχιστον έξι εργάτες σκοτώθηκαν, όταν κατέρρευσε η οροφή εργοστασίου υποδημάτων στην Καμπότζη.

Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης