Μετά την επιβεβαίωση από το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας, έρχονται οι κυβερνήσεις της Βρετανίας και της Ιταλίας να επιβεβαιώσουν την απαγωγή 7 ομήρων που κρατούσε ένοπλη οργάνωση της Νιγηρίας.

Οι όμηροι – που ήταν ιταλικής, βρετανικής, ελληνική και λιβανικής καταγωγής – είχαν απαχθεί μετά από εκτεταμένες συγκρούσεις που σημειώθηκαν σε σημείο έργων υποδομής στην πολιτεία Μπαούτσι που βρίσκεται στα βόρεια της Νιγηρίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ένοπλη εξτρεμιστική οργάνωση «Ανσάρου» – που έκανε την εμφάνισή της το 2012 – εικάζεται πως έχει προέλθει από το ισχυρό ισλαμικό δίκτυο του Μπόκο Χαράμ. Μέλη της οργάνωσης υποστηρίζουν ότι οι όμηροι εκτελέστηκαν λόγω μίας απόπειρας διάσωσης που πραγματοποίησαν νιγηριανές και βρετανικές δυνάμεις ασφαλείας. Όμως, η ιταλική πλευρά δηλώνει ρητά ότι «δεν υπήρξε ποτέ απόπειρα διάσωσης από καμία από τις εμπλεκόμενες χώρες» και ότι «η μαζική εκτέλεση δεν έχει καμία απολύτως δικαιολογία, ίσως πέρα από την τυφλή βία».

Υπενθυμίζουμε ότι τον Ιανουάριο η οργάνωση «Ανσάρου» είχε πραγματοποιήσει μία επιχείρηση κατά την οποία έχασαν την ζωή τους δύο νιγηριανοί στρατιώτες λίγο πριν μεταβούν στο Μάλι για να επιχειρήσουν μαζί με τις γαλλικές δυνάμεις εναντίον των τοπικών ισλαμιστικών οργανώσεων.

Διαβάστε επίσης: Νεκρός ο Έλληνας που είχε απαχθεί στη Νιγηρία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης