Στον απόηχο του βρετανικού δημοψηφίσματος, η Oλομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συνεδρίασε εκτάκτως το πρωί της Τρίτης στις Βρυξέλλες.

Τελικά, το Ευρωκοινοβούλιο υιοθέτησε ψήφισμα με το οποίο καλεί τη Βρετανία να υποβάλει το συντομότερο δυνατόν την αίτηση για το «διαζύγιο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάτι τέτοιο θα πρέπει να γίνει πριν από οποιαδήποτε συζήτηση για τη νέα σχέση με την ΕΕ. Το ψήφισμα εγκρίθηκε με 395 ψήφους έναντι 200 και με 71 αποχές.

Επίσης, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καλεί σε αλλαγή της σειράς της κυλιόμενης προεδρίας του Συμβουλίου, ώστε να μην αναλάβει η Βρετανία την προεδρία το β’ εξάμηνο του 2017.


 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γιούνκερ-Φάρατζ: Η κόντρα συνεχίζεται

«Πυρά» δέχτηκε ο ευρωβουλευτής Νάιτζελ Φάρατζ από βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μετά την απόφασή του να παρευρεθεί στην έκτακτη συνεδρίαση για τις συνέπειες του Brexit.

Την αρχή έκανε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλoντ Γιούνκερ, με τον οποίο είχε έντονη λογομαχία, ενδεικτική του αναβρασμού που επικρατεί στις Βρυξέλλες.

«Πρέπει να σεβαστούμε τη βρετανική δημοκρατία και τον τρόπο με τον οποίο έχει εκφράσει την άποψή της» τόνισε ο Γιούνκερ, για να δεχτεί χειροκροτήματα από μέλη του UKIP που ήταν παρόντα, συμπεριλαμβανομένου του Φάρατζ.

«Είναι η τελευταία φορά που χειροκροτείτε εδώ.. και σε κάποιο βαθμό είμαι έκπληκτος που είστε εδώ. Αγωνίζεστε για την έξοδο. Οι Βρετανοί ψήφισαν υπέρ της εξόδου. Γιατί είστε εδώ;» διερωτήθη ο πρόεδρος της Κομισιόν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης