Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις νέες τεχνολογίες και τα gudgets φαίνεται πως δείχνει ο νέος ηγέτης της Β. Κορέας. Όπως μεταδίδει το ιαπωνικό κρατικό κανάλι, ο Kim Jong-un παρήγγειλε ένα iPad2, το οποίο έχει μεγάλη απήχηση στα υψηλά κλιμάκια του κουμουνιστικού καθεστώτος.

Ο γιος του εκλιπόντος ηγέτη της ασιατικής χώρας, Kim Jong-il, είχε περάσει αρκετά χρόνια στην Ελβετία και πιστεύεται πως είναι πλήρως εξοικειωμένος με τις νέες τεχνολογίες. Επιπλέον, υπάρχουν πληροφορίες που μέσα στις άμεσες προτεραιότητές του είναι και ο εκσυγχρονισμός της δημόσιας διοίκησης μέσω της αξιοποίησης της ψηφιακής τεχνολογίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήδη σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες εγκατάστασης ασύρματου Δικτύου για την ελεύθερη πρόσβαση στο Διαδίκτυο ανά τη βορειοκορεατική επικράτεια από μεγάλη εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Αιγύπτου. Ωστόσο, η πρόσβαση στο Διαδίκτυο αφορά σε περιορισμένο αριθμό ανθρώπων καθώς η Πιονγκγιάνκ επιδιώκει να περιορίσει τη χρήση των «social media» προκειμένου να μη χάσει τον έλεγχο που ασκεί στους πολίτες της.

Δείτε το video…

Διαβάστε επίσης:
Τώρα και… γραμματόσημο, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2011, 00:48

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης