Νέα ονόματα στη «μαύρη λίστα» της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα προστεθούν από τον Φεβρουάριο λόγω της κλιμάκωσης των συγκρούσεων στην ανατολική Ουκρανία για την οποία η Ε.Ε. επιρρίπτει ευθύνες στη Ρωσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε βάρος των νέων προσώπων θα επιβληθούν κυρώσεις, λόγω της εμπλοκής τους, ενώ παράλληλα θα ληφθούν και “νέα μέτρα”, όπως ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Φεντερίκα Μογκερίνι.

Το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων αποφάσισε επίσης να παρατείνει κατά έξι μήνες, μέχρι τον Σεπτέμβριο, τις στοχευμένες κυρώσεις που υιοθετήθηκαν πέρσι τον Μάιο σε βάρος Ρώσων αξιωματούχων και φιλορώσων της Ουκρανίας, πρόσθεσε η Μογκερίνι στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης των υπουργών Εξωτερικών των χωρών-μελών της ΕΕ, ο Το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων αποφάσισε επίσης να παρατείνει κατά έξι μήνες, μέχρι τον Σεπτέμβριο, τις στοχευμένες κυρώσεις που υιοθετήθηκαν πέρσι τον Μάιο σε βάρος Ρώσων αξιωματούχων και φιλορώσωνεπικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ είπε ότι οι Βρυξέλλες θα πρέπει να στείλουν ένα σαφές μήνυμα στην περίπτωση που οι φιλορώσοι αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία επιχειρήσουν μια γενικευμένη στρατιωτική επιχείρηση εκεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αν υπήρχαν μεγάλες στρατιωτικές επιχειρήσεις, για παράδειγμα με εκτεταμένενες επιθέσεις στη Μαριούπολη, θα ήταν αναγκαία μια σαφής αντίδραση», είπε ο Γερμανός υπουργός μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Να σημειωθεί ότι τόσο η Γερμανία όσο και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο μιας στρατιωτικής παρέμβασης στην ουκρανική κρίση.

Διαβάστε επίσης:

Ρώσος υπουργός Οικονομικών: «Θα το σκεφτόμασταν να βοηθήσουμε οικονομικά την Ελλάδα», Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2015, 21:24

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης