Η Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία (FAI – «Federazione Anarchica Informale- Επαναστατικός Πυρήνας Λάμπρος Φούντας») ανέλαβε την ευθύνη για την αποστολή ενός παγιδευμένου πακέτου την Τρίτη στη σύνταξη της εφημερίδας La Stampa και απείλησε τους δημοσιογράφους με νέες επιθέσεις. Η Οργάνωση έχει απασχολήσει αρκετές φορές με παγιδευμένα πακέτα που έχει αποστείλει στις πρεσβείες της Ελβετίας και της Χιλής στη Ρώμη.

Ειδικότερα, με επιστολή της στην εφημερίδα Secolo XIX, η οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την αποστολή του εκρηκτικού μηχανισμού στην εφημερίδα του Τορίνου, ιδιοκτησίας του ομίλου Fiat, ενώ πριν λίγο καιρό οι προφυλακισμένοι αναρχικοί Νικόλα Γκάι και Αλφρέντο Κόσπιτο είχαν κυκλοφορήσει μια ανακοίνωση από τις φυλακές της Φεράρα, καλώντας τους «συντρόφους» τους να κάνουν «αισθητή τη μυρωδιά της δυναμίτιδας», ενεργώντας ανώνυμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι συντάκτες της επιστολής «αφιερώνουν» την πρωτοβουλία τους σε δύο δικούς τους, οι οποίοι κρατούνται μετά την επίθεση εναντίον του Ρομπέρτο Αντινόλφι, επικεφαλής της Ansaldo Nucleare, μιας θυγατρικής της Finmeccanica που παράγει πυρηνικούς αντιδραστήρες. Ο Αντινόλφι τραυματίσθηκε από σφαίρα στο πόδι στις 7 Μαΐου 2012 στη Γένοβα (βόρεια Ιταλία).

Οι συντάκτες της επιστολής υποστηρίζουν ότι έστειλαν ένα άλλο παγιδευμένο πακέτο σε αστυνομική υπηρεσία της Μπρέσια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ανάληψη της ευθύνης, ανακοινώνουν πως θα συνεχίσουν αυτή την εκστρατεία και «διατυπώνουν ξεκάθαρες απειλές εναντίον των δημοσιογράφων που κάλυψαν αυτή την υπόθεση και τις έρευνες για τα αναρχικά-επαναστατικά κινήματα», αναφέρει στον ιστότοπό της η «Secolo XIX».

Οι υποψίες των ερευνητών είχαν πέσει αμέσως σ’ αυτό το κίνημα, το οποίο από την αρχή της δεκαετίας του 2000 έχει αναλάβει την ευθύνη για πολυάριθμες παρόμοιες επιθέσεις στην Ιταλία και το εξωτερικό.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης