Ο τέως υπουργός Άμυνας των Η.Π.Α., Leon Panetta, το είχε πει ξεκάθαρα… «τα κουκιά δεν βγαίνουν», με αποτέλεσμα το «ψαλίδι» στις αμυντικές δαπάνες να αποτελεί μονόδρομο. Εκτιμάται πως η «μαύρη» τρύπα στα ταμεία του Πενταγώνου ανέρχεται σε 30 δις. δολάρια, βάζοντας αρκετούς μάλιστα Αμερικανούς αξιωματούχους να θέτουν ζήτημα ακόμα και σταδιακής απεμπλοκής της χώρας από το ΝΑΤΟ, από τη στιγμή μάλιστα που η συνδρομή των Ευρωπαίων γίνεται ολοένα και μικρότερη στα χρόνια της λιτότητας.

Όπως έγινε γνωστό, ένα από τα μέτρα που λαμβάνονται για τον περιορισμό των εξόδων είναι η υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών για όλους τους πολιτικούς εργαζομένους του υπουργείου το προσεχές καλοκαίρι. Ο χρόνος της υποχρεωτικής καλοκαιρινής άδειας θα ξεκινήσει από τις 8 Ιουλίου και οι περισσότεροι εργαζόμενοι θα λαμβάνουν μία ημέρα ρεπό την εβδομάδα μέχρι τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με ανακοίνωση του νυν υπουργού Άμυνας, Chuck Hagel.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το… καλό νέο για τους πολιτικούς εργαζόμενους είναι ότι ο συνολικός αριθμός των αδειών άνευ αποδοχών είναι κατά πολύ μικρότερος από τις αρχικές εκτιμήσεις (22 ημέρες).

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης