O διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ διεξήγαγε τις τελευταίες τρεις ημέρες έξι αεροπορικές επιδρομές εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Χαλιφάτου και μία εναντίον των μαχητών της Ομάδας Χορασάν, μιας οργάνωσης που συνδέεται με την αλ Κάιντα στη Συρία. Παράλληλα πραγματοποίησε 24 πλήγματα στο Ιράκ, ανακοίνωσε η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση, η οποία είναι αρμόδια για την περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Οι βομβαρδισμοί εναντίον του Χαλιφάτου επικεντρώθηκαν στις βόρειες περιοχές του Ιράκ, όπου βρίσκονται τα κοιτάσματα πετρελαίου, και συμπεριέλαβαν 13 επιδρομές κοντά στο Κιρκούκ και επτά κοντά στη Μοσούλη, επισήμανε η CentCom σε ένα δελτίο Τύπου που εξέδωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη Συρία, οι πέντε αεροπορικές επιδρομές έπληξαν στόχους κοντά στο Κομπανί ενώ ένας βομβαρδισμός στο Χάραμ, στη βορειοδυτική Συρία, είχε αποτέλεσμα να καταστραφεί μία αποθήκη που συνδέεται με την Ομάδα Χορασάν, τονίζεται στο δελτίο Τύπου.

Εξάλλου, η Γαλλία πρόκειται να στείλει έξι επιπλέον μαχητικά αεροσκάφη στην Ιορδανία, από όπου θα συμμετέχουν στις στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον της εξτρεμιστικής οργάνωσης, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν.

Τα τζετ αυτά, έξι Μιράζ, θα συμμετέχουν στις επιδρομές μαζί με τα αεροσκάφη τύπου Ραφάλ που ήδη επιχειρούν στο Ιράκ, είπε ο Λε Ντριάν στη γαλλική Εθνοσυνέλευση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα μαχητικά αεριωθούμενα Ραφάλ διεξήγαγαν επιδρομές εναντίον στόχων του Ισλαμικού Χαλιφάτου στο Κιρκούκ στο βόρειο Ιράκ τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτης, διευκρίνισε ακόμη ο Γάλλος υπουργός.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης