Την Πέμπτη θα λήξουν οι εργασίες της 42ης Κληρικολαϊκής Συνέλευσης που διεξάγονται αυτές τις ημέρες στη Φιλαδέλφεια των Ηνωμένων Πολιτειών με τη συμμετοχή περίπου δυο χιλιάδων αντιπροσώπων (κληρικοί και λαϊκοί), από τις 540 κοινότητες της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Την Τετάρτη το βράδυ, κατά το επίσημο δείπνο, θα μιλήσει ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν.

Στις εργασίες της Συνέλευσης τη Δευτέρα μίλησε μέσω ζωντανής διαδικτυακής σύνδεσης ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος ευχήθηκε «καλή επιτυχία» στους συνέδρους, αναφέρθηκε στην αποστολή του Πατριαρχείου και έκανε αναφορά στην πρόσφατη συνάντησή του στα Ιεροσόλυμα με τον Πάπα Φραγκίσκο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εκπροσωπούν στην Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Αρχιεπισκοπής Αμερικής οι μητροπολίτες Καλλιουπόλεως – Μαδύτου Στέφανος και Βελγίου Αθηναγόρας, οι οποίοι απηύθυναν χαιρετισμούς.

Την ευθύνη πραγματοποίησης της 42ης Κληρικολαϊκής ανέλαβε η Μητρόπολη της Νέας Ιερσέης, της οποίας ηγείται ο μητροπολίτης Ευάγγελος. Ανοίγοντας τη Συνέλευση, ο κ. Ευάγγελος υπογράμμισε ιδιαίτερα την ανάγκη να διατηρηθεί η γλωσσική, πολιτιστική και θρησκευτική κληρονομιά του Ελληνισμού της Αμερικής.

Μεταξύ άλλων, χαιρετισμούς απηύθυναν τη Δευτέρα ο δήμαρχος της Φιλαδέλφειας Μάικλ Νάτερ, όπως επίσης και πολιτικοί και θρησκευτικοί ηγέτες της περιοχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, κατά την εναρκτήρια ομιλία του, ανέφερε ότι «μεγάλη ευλογία του Θεού αποτελεί το κεντρικό θέμα αυτής της 42ας Κληρικολαϊκής Συνελεύσεως της Εκκλησίας μας «Ορθόδοξη οικογένεια: Κατοικητήριο του Χριστού και Μαρτυρία του Ευαγγελίου Του». Πρόκειται περί θέματος ζωτικής σημασίας για μας, όχι μόνο ως Εκκλησίας, αλλά και ως μελών της συγχρόνου αμερικανικής κοινωνίας, θέμα το οποίο χρήζει ενδελεχούς διερευνήσεως με σκοπό την ανάληψη δράσεως».

Ο Προκαθήμενος της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής έκανε και ένα σύντομο απολογισμό των δραστηριοτήτων της Αρχιεπισκοπής τα δυο τελευταία χρόνια. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης