Παρακάτω παραθέτουμε την τελευταία αξιολόγησή μας, με βάση πάντα, τα αμερικανικά δίκτυα, σε ότι αφορά την τελική κούρσα για το Λευκό Οίκο, που όπως όλα δείχνουν παραμένει απρόβλεπτη.

O συνολικός χάρτης Fix, εξακολουθεί να ευνοεί σαφώς την Χίλαρι Κλίντον: Έχει 275 εκλεκτορικές ψήφους σταθερά – πέντε περισσότερες από ό, τι χρειάζεται- για να μπει στο Οβάλ Γραφείο, την Τρίτη το βράδυ.
  
Η μεγάλη αλλαγή έχει να κάνει με τη Βόρεια Καρολίνα. Από τα μέσα Σεπτεμβρίου έως τα μέσα Οκτωβρίου, η Κλίντον ήταν μπροστά στις 19 από τις 20 δημοσκοπήσεις που διεξήχθησαν στο κράτος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όμως, από τις εννέα πιο πρόσφατες δημοσκοπήσεις, τέσσερις δείχνουν την Κλίντον μπροστά, τρεις δίνουν στο Τραμπ το προβάδισμα και δύο δείχνουν ισοπαλία.

Τι έγινε στην τελευταία δημοσκόπηση Washington Post-ABC News

Η τελευταία εθνική δημοσκόπηση δείχνει τον Ντόναλντ Τραμπ και τη Χίλαρι Κλίντον, σε μία ισοπαλία σε εθνικό επίπεδο. (σύμφωνα με την Washington Post)

Και σε αντίθεση με την “πρόωρη ψηφοφορία” στη Φλόριντα και τη Νεβάδα, που φαίνεται να ευνόησαν την Κλίντον, η πρόσφατη δημοσκόπηση στη Βόρεια Καρολίνα, μάλλον ευνοοεί τον Τραμπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περισσότεροι από 3 εκατομμύρια ψηφίζουν νωρίς, με την προσέλευση των μαύρων να είναι σε αριθμούς κάτω από το σημείο που ήταν το 2012, ενώ η λευκή προσέλευση έχει σημειώσει άνοδο πάνω από τις 300.000, σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκλογές.

Αυτό θεωρητικά, θα μπορούσε να είναι μια καλή είδηση για τον Τραμπ.

Η άλλη αλλαγή στον τελικό χάρτη της «Ουάσινγκτον Ποστ» εντοπίζεται στη Γιούτα, όπου ανέκαθεν εκεί επικρατούσε μία «σκληρή» πραγματικότητα για την Κλίντον, δεδομένης της συντηρητικής φύσης του εκλογικού σώματος.

Και ο Τραμπ εκεί, φαίνεται ότι εκεί έχει κάνει αρκετά βήματα προς τα μπρος…

Toss-up (48 εκλεκτορικές ψήφοι)

Φλόριντα (29)

Νιού Χαμπσάιρ (4)

Βόρεια Καρολίνα (15) *

Lean Ρεπουμπλικανικό (90 εκλεκτορικές ψήφοι)

Κολοράντο (9)

2η Κεντρική Περιφέρεια (1)

Μίσιγκαν (16)

Μινεσότα (10)

Νεβάδα (6)

Νέο Μεξικό (5)

Πενσυλβάνια (20)

Βιρτζίνια (13)

Ουισκόνσιν (10)

Lean Δημοκρατικό (119 εκλεκτορικές ψήφους)

Αλάσκα (3)

Αριζόνα (11)

Γεωργία (16)

Ιντιάνα (11)

Αϊόβα (6)

Μιζούρι (10)

Οχάιο (18) *

Τέξας (38)

Γιούτα (6) *

*(επωφελείται από τις μετατοπίσεις ψηφοφόρων ο Τραμπ)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης