Τραγικός ήταν ο απολογισμός τροχαίου δυστυχήματος που συνέβη στην Ισπανία, καθώς, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, έχασαν τη ζωή τους 14 φοιτητές του προγράμματος Erasmus.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το δυστύχημα σημειώθηκε όταν το λεωφορείο που μετέφερε τους φοιτητές συγκρούστηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες με αυτοκίνητο. Στο πούλμαν επέβαιναν συνολικά 60 άτομα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι φοιτητές είναι τουλάχιστον 12 διαφορετικών εθνικοτήτων και ανάμεσά τους βρίσκονται σίγουρα Ελβετοί, Νορβηγοί, Άγγλοι, Τούρκοι, Ουκρανοί, Τούρκοι, Ιάπωνες.

Εντός του λεωφορείου υπάρχουν ακόμα παγιδευμένοι άνθρωποι και περισσότεροι από 20 πυροσβέστες που έχουν φτάσει στο σημείο προσπαθούν να τους απεγκλωβίσουν. Το πρακτορείο Efe μεταδίδει ότι ο οδηγός του πούλμαν είναι ζωντανός και συνελήφθη.

Oι φοιτητές που επέβαιναν στο πούλμαν είχαν πάει στο φεστιβάλ «Las Fallas» στη Βαλένθια. Το δυστύχημα συνέβη κατά την επιστροφή τους στη Βαρκελώνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σύγκρουση των δύο οχημάτων σημειώθηκε κοντά στην περιοχή Freginals, στον αυτοκινητόδρομο AP7. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το πούλμαν πέρασε στο αντίθετο ρεύμα, συγκρούστηκε με αυτοκίνητο και ανατράπηκε. Στο σημείο εκείνο βρίσκεται μια από τις λιγοστές στροφές του μεγάλου αυτοκινητόδρομου και πολλοί το χαρακτηρίζουν «τυφλό». 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης