Το Λονδίνο επισκέπτεται ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του.

Το κινεζικό προεδρικό ζεύγος θα φιλοξενηθεί στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Κατά την άφιξή του στην πύλη των ανακτόρων έγιναν δεκτοί από τη βασίλισσα Ελισάβετ, τoν πρίγκιπα Φίλιππο (Δούκα του Εδιμβούργου) τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον κ.α..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του Τζινπίνγκ στη Βρετανία, έπειτα από 10 χρόνια.

Ώρες πριν από την έναρξη της επίσκεψης, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον έκανε λόγο για «χρυσή εποχή» στις σχέσεις των δύο χωρών. Η επίσκεψη έχει προκαλέσει αρνητικές αντιδράσεις, καθώς η Κίνα κατηγορείται για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αύριο το πρωί, ο κ. Σι θα επισκεφθεί το Πανεπιστήμιο Ιμπίριαλ μαζί με τον υπουργό Οικονομικών Τζορτζ Οσμπορν, προτού μεταβεί στην Ντάουνιγκ Στριτ για συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κάμερον.

Ο Κινέζος πρόεδρος θα δειπνήσει με τον δήμαρχο του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον, στον οποίο αναμένεται να εκθέσει τη φιλοδοξία του να καταστήσει το Λονδίνο διεθνές κέντρο κινεζικών επενδύσεων.

Την Παρασκευή ο κ. Σι και η σύζυγός του θα ταξιδέψουν στο Μάντσεστερ, όπου μεταξύ άλλων θα επισκεφθούν το Κέντρο Γραφενίου στο πανεπιστήμιο της πόλης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης