Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας έξω από το αφγανικό κοινοβούλιο στη δυτική Καμπούλ, όπου παράλληλα έπεσαν πυροβολισμοί.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι αντάρτες Ταλιμπάν, με μήνυμά τους σε έναν από τους λογαριασμούς τους στο Twitter.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μουτζαχεντίν μπήκαν μέσα στο κοινοβούλιο, μάχες είναι σε εξέλιξη» έγραψε στο εν λόγω μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο εκπρόσωπός τους Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ.

Τηλεοπτικές εικόνες από τα αφγανικά μέσα ενημέρωσης έδειχναν το ημικύκλιο της Ουολέσι Τζίργκα, της κάτω βουλής, να είναι τυλιγμένο σε καπνούς και τους βουλευτές να φεύγουν από τη συνεδρίαση.

«Ήταν μια τεράστια έκρηξη που συγκλόνισε το κτήριο και έσπασε τα τζάμια στα παράθυρα. Τώρα είμαστε σε ασφαλές σημείο» δήλωσε ο βουλευτής Σούκρια Μπαρεκζάι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Άκουσα πληροφορίες που έκαναν λόγο για έκρηξη. Μεταβαίνουμε στην περιοχή» ανέφερε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Καμπούλ Εμπαντουλάχ Καρίμι μόλις ενημερώθηκε για το περιστατικό.

Η επίθεση των Ταλιμπάν έληξε έπειτα από σφοδρές ανταλλαγές πυρών που διήρκεσαν δύο ώρες και με τον θάνατο των επτά δραστών, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών Νάτζιμπ Ντάνις.

Η επίθεση ξεκίνησε όταν ένας αντάρτης που επέβαινε σε παγιδευμένο αυτοκίνητο ανατινάχθηκε έξω από το κοινοβούλιο, δήλωσε ο Ντάνις.

Ωστόσο, ερωτήματα εγείρονται για τον τρόπο με τον οποίο ο οδηγός κατάφερε να περάσει αρκετά σημεία ελέγχου.

Στη συνέχεια, έξι από τους συνεργούς του οχυρώθηκαν μέσα σε παρακείμενο κτήριο όπου «έπεσαν νεκροί από τις δυνάμεις ασφαλείας», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Τουλάχιστον 19 άνθρωποι, μεταξύ τους τέσσερις γυναίκες, τραυματίστηκαν κατά την επίθεση αυτή, ενώ πυκνοί μαύροι καπνοί κάλυψαν την Καμπούλ.

«Πραγματοποιήσαμε μια επίθεση στο κοινοβούλιο την ώρα που διεξαγόταν σημαντική συνεδρίαση κατά την οποία ο υποψήφιος για τη θέση του υπουργού Άμυνας μιλούσε ενώπιον των βουλευτών» δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιχουλάχ Μουτζάχιντ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης