Με αίμα βάφτηκε η επίθεση δύο οπλισμένων «στρατιωτών του Ισλαμικού Χαλιφάτου» με μαχαίρια που κρατούσαν ομήρους στην εκκλησία Σαιντ Ετιέν ντι Ρουβρέ σε προάστιο, το οποίο βρίσκεται δέκα χιλιόμετρα νότια της Ρουέν, στη Νορμανδία.

Ένας ιερέας έχασε τη ζωή του μετά από επίθεση δύο ανδρών οπλισμένων με μαχαίρι σε εκκλησία στα περίχωρα της Ρουέν στη βορειοδυτική Γαλλία. Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή ένας από τους συνολικά πέντε ομήρους. Στο σημείο ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ. Μπήκαν από την πίσω πόρτα κατά τη διάρκεια πρωινής λειτουργίας και κράτησαν όμηρους πέντε άτομα που βρίσκονταν μέσα. Μια καλόγρια κατόρθωσε να ξεφύγει και να καλέσει βοήθεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανακοινώθηκε επισήμως νεκρός έπεσε ο 86χρονος ιερέας της εκκλησίας Jacques Hamel, του οποίου οι δράστες της επίθεσης έκοψαν τον λαιμό, πριν πέσουν οι ίδιοι νεκροί κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες άλλος ένας από τους συνολικά πέντε ομήρους έχει τραυματιστεί σοβαρά και δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Η εκκλησία και η γύρω περιοχή είναι αποκλεισμένη από τις αστυνομικές δυνάμεις ενώ πυροτεχνουργοί ελέγχουν στο εσωτερικό εάν τυχόν έχουν τοποθετηθεί εκρηκτικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την έρευνα για την υπόθεση έχει αναλάβει η αρμόδια Εισαγγελία για θέματα τρομοκρατίας.

Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για τον αποκεφαλισμό του ιερέα στη Γαλλία

Το Ισλαμικό Χαλιφάτο πίσω από τον αποκεφαλισμό του ιερέα στη ΓαλλίαΔύο «στρατιώτες» του Ισλαμικού Χαλιφάτου διέπραξαν την επίθεση στην εκκλησία της Νορμανδίας, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων AMAQ που συνδέεται με την τζιχαντιστική οργάνωση.

Στο κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα αναφέρεται πως οι ένοπλοι ήταν «στρατιώτες του Ισλαμικού Χαλιφάτου».

Οι δράστες της επίθεσης «αποκρίνονταν στις εκκλήσεις να τεθούν στο στόχαστρο οι χώρες του (διεθνούς) συνασπισμού» που μάχεται κατά του Ισλαμικού Χαλιφάτου στο Ιράκ και στη Συρία, σύμφωνα με το Amaq.

Σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», ένας από τους δύο δράστες έχει σχεδόν ταυτοποιηθεί.

Ο ιερέας που έχασε τη ζωή του από τους δύο δράστες

Πυροσβέστες μεταφέρουν τραυματίες


Η ανάληψη ευθύνης για το αποκεφαλισμό του ιερέα από το ISIS

Τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι όμηρος κρατούνταν ο ιερέας της εκκλησίας, δύο καλόγριες καθώς και αρκετοί πιστοί, τέσσερις με έξι, όπως αναφέρει αστυνομική πηγή.

Η γαλλική «Le point» κάνει λόγο για «γενειοφόρους» δράστες που φώναζαν «Daesh», δηλαδή τα αρχικά του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Χαλιφάτου στα αραβικά.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, ακούστηκαν πυροβολισμοί την ώρα που γαλλικές δυνάμεις ασφαλείας περικύκλωναν την εκκλησία.

Φρανσουά Ολάντ: Ντροπιαστική τρομοκρατική πράξη

Σε δηλώσεις του από το σημείο της επίθεσης, τόνισε ότι η Γαλλία πρέπει να πολεμήσει κατά του Ισλαμικού Κράτους με όλα τα μέσα.

Εξέφρασε επίσης στις οικογένειες των θυμάτων και σε όλους τους Καθολικούς της Γαλλίας, την αλληλεγγύη και τη συμπόνια του Έθνους. 

Το Βατικανό καταδίκασε τη «βάρβαρη δολοφονία» μεταφέροντας το σοκ και τον αποτροπιασμό του Πάπα Φραγκίσκου μπροστά στα γεγονότα.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών επισήμανε πως οι δράστες σκοτώθηκαν κατά την αστυνομική επιχείρηση που έθεσε τέλος στην ομηρία.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας στο σημείο της επίθεσης

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ

Το σημείο της επίθεσης

Η εκκλησία

Αποκλεισμένη η περιοχή από τις γαλλικές δυνάμεις ασφαλείας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης