Σε ποινή φυλάκισης οκτώ ετών καταδικάστηκε ο δημιουργός μιας σουηδικής ιστοσελίδας από δικαστήριο στην Κολομβία, ο οποίος φέρεται να συνδέεται με την Farc.

Όπως μετέδωσε το Associated Press, ο Joaquin Perez Becerra κρίθηκε ένοχος για συνωμοσία καθώς θεωρήθηκε ότι αποτελούσε τον εκπρόσωπο των Ένοπλων Επαναστατικών Δυνάμεων της Κολομβίας (Farc) στην Ευρώπη από το 1993 μέχρι σήμερα. Ο ιδιοκτήτης πάντως της «Anncol» αρνήθηκε οποιαδήποτε σύνδεση με την οργάνωση, υπογραμμίζοντας ότι οι ειδήσεις, οι συνεντεύξεις και οι επίσημες ανακοινώσεις της Farc που «ανέβαιναν» στην ιστοσελίδα προέρχονταν από συνδέσμους και πηγές που είχε στη Λατινική Αμερική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Joaquin Perez Becerra είχε συλληφθεί τον Απρίλιο του 2011 στη Βενεζουέλα κατά την επιστροφή του από την Κολομβία με τελικό προορισμό τη Σουηδία. Ήταν ευρύτερα γνωστός ως «Alberto Martinez» και μέχρι την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας παρέμενε σε φυλακή στα περίχωρα της πρωτεύουσας, Μπογκοτά.

Στις 8 Οκτωβρίου ξεκινούν οι επίσημες συνομιλίες ανάμεσα στη Farc και την κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να δοθεί ένα τέλος στον αιματηρό κύκλο βίας, ο οποίος βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία 48 χρόνια.

Διαβάστε επίσης:
Κολομβία: Νεκρό ηγετικό στέλεχος των FARC, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 8 Σεπτεμβρίου 2012, 09:46

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης