Περισσότεροι από 500 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι στιγμής από το φονικό πέρασμα του τυφώνα «Bopha» στο νότιο τμήμα των Φιλιππινών, μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC

Τα μέλη των σωστικών συνεργείων δεν έχουν σταματήσει να εντοπίζουν πτώματα μέσα στη λάσπη και τα συντρίμμια στο νησί Μιντανάο, με τον αριθμό των αγνοουμένων να ξεπερνά τους 400. Την ίδια στιγμή 310.000 άνθρωποι είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται από τους θυελλώδεις ανέμους και τις ισχυρές καταιγίδες, ενώ τεράστιες είναι οι ζημιές στις καλλιέργειες. Εκτιμάται ότι πάνω από 35.000 στρέμματα με φυτείες μπανάνας υπέστησαν ολοκληρωτική καταστροφή από τις πλημμύρες, με το συνολικό κόστος να ξεπερνά τα 500 εκατ. δολάρια, εκ των οποίων μόνο τα 200 εκατ. δολάρια αφορούν σε καταστροφές των καλλιεργειών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτό που θέλω να μάθω είναι πως συνέβη αυτή η τραγωδία και πως θα καταφέρουμε να αποτρέψουμε την επανάληψή της», δήλωσε ο πρόεδρος της ασιατικής χώρας, Benigno Aquino III, κατά τη διάρκεια περιοδείας του στις πληγείσες περιοχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διεθνείς αναλυτές εκτιμούν πως οι Αρχές των Φιλιππινών δεν ήταν προετοιμασμένες για τη συγκεκριμένη θεομηνία καθώς η πλειοψηφία των τυφώνων, που «χτυπούν» παραδοσιακά κάθε χρόνο τη χώρα, διέρχονται συνήθως από το κεντρικό και βόρειο τμήμα της επικράτειας.

Το σημείο «μηδέν» θεωρείται η πόλη Νιου Μπατααν στην κοιλάδα Κομποστέλα Βάλεϊ, με 252 ανθρώπους να εντοπίζονται νεκροί. Σύμφωνα με γεωλογικούς χάρτες που επικαλείται το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, η συγκεκριμένη πόλη είχε θεμελιωθεί σε μια περιοχή η οποία είναι εξαιρετικά επιρρεπής σε πλημμύρες και κατολισθήσεις.

Το νησί του Μιντανάο είχε πληγεί τον Δεκέμβριο του 2011 από έναν ακόμη καταστροφικό τυφώνα, με 1.200 ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους.

Δείτε το video…

Διαβάστε επίσης:
Τραγικές σκηνές στις Φιλιππίνες μετά τον τυφώνα Μπόφα, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2012, 10:32
Σοκαριστικές φωτογραφίες από την επέλαση του τυφώνα Μπόφα, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2012, 12:17
Εκατόμβη νεκρών στις Φιλιππίνες, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2012, 05:27

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης