Τη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κατάσβεση των πύρινων μετώπων που έχουν κάνει «στάχτη» χιλιάδες στρέμματα δάσους ανά την επικράτειά της ζήτησε τη Δευτέρα η Πορτογαλία.

Οι Αρχές της ευρωπαϊκής χώρας βρίσκονται αντιμέτωπες με τις χειρότερες φωτιές των τελευταίων χρόνων, με δεκάδες πύρινα μέτωπα στο κεντρικό και βόρειο τμήμα να βρίσκονται σε εξέλιξη και περίπου 1.700 πυροσβέστες να επιχειρούν σε αυτά. Όπως μετέδωσε το Associated Press, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στην προσπάθειά του να σώσει το αγρόκτημά του από τις πύρινες γλώσσες. Το τραγικό συμβάν συνέβη στην επαρχία Σαντάρεμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με επίσημο αίτημα της η Λισαβόνα ζήτησε την αποστολή τεσσάρων αεροσκαφών ύστερα από την είδηση ότι ένα ελικόπτερό κατέπεσε στη διάρκεια των επιχειρήσεων για την κατάσβεση των πυρκαγιών.

Σημειώνεται ότι και τα δύο μέλη του πληρώματος είναι καλά στην υγεία τους.

Έντονη ξηρασία και υψηλές θερμοκρασίες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα προβλήματα για τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας γίνονται ακόμα μεγαλύτερα από το έντονο κύμα καύσωνα που επικρατεί σε αρκετές περιοχές της χώρας. Η παρατεταμένη ξηρασία σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους ευνοούν το καταστροφικό έργο των πυρκαγιών.

Όπως μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC, οι μεγαλύτερες καταστροφές έχουν σημειωθεί στο βόρειο τμήμα της Πορτογαλίας, ενώ ήδη χιλιάδες στρέμματα δάσους έγιναν «στάχτη» τον περασμένο Ιούλιο στη Μαδέρα.

Διαβάστε επίσης:
Πορτογαλία: Ένας νεκρός από τις πυρκαγιές που μαίνονται στα κεντρικά της χώρας, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου 2012, 15:27

Σε πύρινο κλοιό η Μαδέρα, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2012, 10:22

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης