Τρία νέα κρούσματα του ιού Έμπολα έχουν επιβεβαιωθεί στη Λιβερία -χώρα που μαζί με τη Σιέρρα Λεόνε και τη Γουινέα- είχε πληγεί περισσότερο από τη συγκεκριμένη επιδημία τα τελευταία δύο χρόνια. Ανάμεσα στους ασθενείς βρίσκεται και ένα 10χρονο αγόρι, το οποίο εμφάνισε συμπτώματα στις 14 Νοεμβρίου και μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας Μονρόβια.

Εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.) επεσήμανε πως η Λιβερία είχε κηρυχθεί απαλλαγμένη από την επιδημία για πρώτη φορά τον Μάιο, όμως έξι εβδομάδες αργότερα η ασθένεια επανεμφανίστηκε. Σύμφωνα με τους κανόνες του Π.Ο.Υ., μια χώρα κηρύσσεται απαλλαγμένη από τον ιό Έμπολα 42 ημέρες, δηλαδή δύο φορές η ανώτατη περίοδος εκκόλαψης της ασθένειας, μετά το τελευταίο γνωστό κρούσμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επιδημία στη Δυτική Αφρική ήταν η πιο σοβαρή μετά την ταυτοποίηση του ιού στο κεντρικό τμήμα της ηπείρου, το 1976. Από την επιδημία αυτή έχασαν τη ζωή τους 11.300 άνθρωποι, με τον αριθμό των κρουσμάτων να φθάνει τα 29.000, από τον Δεκέμβριο του 2013. Σχεδόν όλοι οι θάνατοι καταγράφηκαν στη Σιέρα Λεόνε, τη Λιβερία και τη Γουινέα.

Στη Λιβερία καταγράφηκαν συνολικά 10.600 κρούσματα, με 4.808 θανάτους. Η Σιέρα Λεόνε κηρύχθηκε απαλλαγμένη από τον ιό Έμπολα στις αρχές Νοεμβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης