Το νέο καθεστώς στο Μάλι αποφάσισε να «ρίξει γέφυρες» προς τους μαχητές Τουαρέγκ οι οποίοι ελέγχουν σημαντικές περιοχές στο βόρειο τμήμα της αφρικανικής χώρας. Όπως μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ο επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας και του Κράτους (CNRDRE), Amadou Sanogο κάλεσε τους Τουαρέγκ να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων προκειμένου «να σταματήσουν οι εχθροπραξίες.

«Η CNRDRE προτίθεται να λάβει μέτρα για τα ένοπλα κινήματα που δρουν στο βόρειο τμήμα της χώρας μας. Ωστόσο, το ζητούμενο είναι να βρεθεί μια λύση μέσω του διαλόγου», εξήγησε σε τηλεοπτικό του διάγγελμα μέσω της κρατικής τηλεόρασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανατροπή του προέδρου της αφρικανικής χώρας, Amadou Toumani Toure, από μέλη του στρατού οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αδυναμία του να καταπολεμήσει τη δράση των μαχητών Τουαρέγκ στο βόρειο τμήμα της χώρας, οι οποίοι ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για τις επιθέσεις σε χωριά και για τον θάνατο μελών του κυβερνητικού στρατού. Η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων είχε επανειλημμένα κατηγορήσει τον επικεφαλής της κυβέρνησης για ελλειπή χρηματοδότηση του στρατού, την ίδια στιγμή που οι Τουαρέγκ υπερτερούσαν σε οπλισμό και εκπαίδευση καθώς είχαν πολεμήσει στο πλευρό του Muammar Gaddafi στη διάρκεια της εξέγερσης στη Λιβύη.

Διαβάστε επίσης:
H Διεθνής Κοινότητα καλεί το Μάλι να επιστρέψει στη δημοκρατία, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 24 Μαρτίου 2012, 23:43
«Πλιάτσικο» μετά το πραξικόπημα, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 24 Μαρτίου 2012, 04:59

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης