Πατήστε εδώ για να δείτε ζωντανή εικόνα από το σημείο της έκρηξης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Αρχές της Νέας Υόρκης επιχειρούν στο Μανχάταν και συγκεκριμένα στην περιοχή του Ανατολικού Χάρλεμ, στη συμβολή των Παρκ Άβενιου και Γουέστ Στρητ 116, καθώς ξέσπασε φωτιά μετά από έκρηξη που σημειώθηκε σε κτήριο. Εξ αιτίας της έκρηξης το πενταώροφο κτήριο καθώς και η διπλανή «αδελφή» πολυκατοικία -επίσης πέντε ορόφων- κατέρρευσαν. Οι αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως η έκρηξη ακούστηκε από διαμέρισμα του κτηρίου στις 9.30 το πρωί (τοπική ώρα).

Στο σημείο της τραγωδίας έφτασε δυόμισι ώρες μετά την έκρηξη και ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο ο οποίος σε δηλώσεις του έκανε λόγο για πιθανή αιτία έκρηξης τη διαρροή υγραερίου. Μάλιστα, είπε ότι η αρμόδια υπηρεσία είχε δεχθεί κλήση για τη διαρροή 15 λεπτά πριν την έκρηξη, ωστόσο δεν πρόλαβε να φτάσει στο σημείο εγκαίρως. Κατά τα άλλα δεν υπήρχαν ενδείξεις για διαρροή νωρίτερα. Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί και ο Λευκός Οίκος.

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι -εκ των οποίων οι δυο γυναίκες- έχασαν τη ζωή τους, ενώ τουλάχιστον τέσσερα άτομα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο με σοβαρούς τραυματισμούς και συνολικά 24 έχουν τραυματιστεί (οι 14 νοσηλεύονται είτε με σοβαρά είτε με ελαφρά τραύματα). Ο Ντε Μπλάζιο μίλησε για πάρα πολλούς αγνοούμενους. Αρχικές πληροφορίες ήθελαν να υπάρχουν περίπου 10-60 παγιδευμένοι. Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης συνέστησε στους συγγενείς που αναζητούν τους δικούς τους να καλούν στον τριψήφιο αριθμό 311.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταξύ των τεσσάρων σοβαρά τραυματισμένων, ένας έχει υποστεί σοβαρή εγκεφαλική ζημιά, ενώ στους 14 τραυματίες που νοσηλεύονται αυτή την ώρα, συγκαταλέγονται και δύο παιδιά.

Η φωτιά κατασβέστηκε μετά από περίπου δύο ώρες. Αυτή την ώρα, οι περίπου 250 πυροσβέστες που έχουν σταλεί στον τόπο του δυστυχήματος, ψάχνουν για εγκλωβισμένους.

Οι συρμοί του Σιδηροδρόμου έχουν σταματήσει τη διέλευσή τους στο βόρειο τμήμα της πόλης εξ αιτίας των συντριμμιών που έπεσαν στις γραμμές. Ορισμένοι επιβάτες ανέφεραν ότι τούς ανακοίνωσαν πως πρέπει να αποβιβαστούν στην 125η Οδό.

Έλληνας αυτόπτης μάρτυρας μιλά στο zougla.gr-Έλληνας μεταξύ των ενοίκων ενός εκ των κτηρίων που κατέρρευσαν

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Αλεξίου, εργαζόμενο στην πιτσαρία Sam’s Famous Pizza, ιδιοκτησίας Κωνσταντίνου Δούκα, η έκρηξη ήταν τόσο δυνατή που αρχικά νόμιζαν ότι είχαν βάλει βόμβα στο διερχόμενο από το σημείο τρένο. Στη συνέχεια, επειδή μπάζα αιωρούνταν στον αέρα από την έκρηξη υπέθεσαν ότι είχαν συγκρουστεί δύο τρένα. Τελικά, είδαν ότι είχαν καταρρεύσει οι δύο πολυκατοικίες που βρίσκονται 100 μέτρα από το κατάστημα.

Μάλιστα, ο Δημήτρης Αλεξίου σε συνομιλία του με το zougla.gr είπε ότι στο ένα από τα δύο κτήρια που κατέρρευσαν, κατοικούσε κι ένας Έλληνας. Το αν ήταν κι εκείνος μέσα την ώρα της έκρηξης δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό.

Ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκης επισκέπτεται τον τόπο της τραγωδίας

Οι τραυματίες μεταφέρονται στο νοσοκομείο

Συντρίμμια από τα κτήρια που κατέρρευσαν στις ράγες του τρένου

Το σημείο της έκρηξης

Το κτήριο όπως ήταν πριν από την έκρηξη  Ό,τι απέμεινε μετά από την έκρηξη 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης