Η ένταση και η κρισιμότητα των αλβανικών εκλογών είχαν ως αποτέλεσμα το έγκλημα, καθώς στην πόλη Λατς, στα βόρεια της χώρας, ένα μέλος επιτροπής εκλογικού κέντρου, που άνηκε στο κόμμα της αντιπολίτευσης, έχασε τη ζωή του και ένα άλλο τραυματίσθηκε, μετά από λογομαχία με δύο αγνώστους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αστυνομία δεν έχει συλλάβει ακόμη τους δύο δράστες που πυροβόλησαν τον άτυχο 52χρονο κι άλλον έναν άνδρα, ενώ ανώτεροι αξιωματούχοι από τα δύο μεγάλα πολιτικά κόμματα (το Δημοκρατικό Κόμμα και το Σοσιαλιστικό Κόμμα) αλληλοκατηγορούνται για παρατυπίες στην εκλογική διαδικασία.

H Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της Αλβανίας, ανακοίνωσε πως μέχρι τις 17:00, ώρα Ελλάδος, είχε ψηφίσει το 43,18% του εκλογικού σώματος. Σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκλογές του 2009, όπου η συμμετοχή δεν ξεπέρασε το 50%, αυτή τη φορά αναμένεται να φτάσει ακόμη καιτο 60%.

Αυτό αποδίδεται κυρίως στην μεγάλη συμμετοχή μεταναστών από τις γειτονικές χώρες όπως από την Ελλάδα και την Ιταλία. Μόνο από την Ελλάδα υπολογίζεται ότι έφτασαν πάνω από 50 χιλιάδες μετανάστες με λεωφορεία πληρωμένα από τα πολιτικά κόμματα, ενώ χιλιάδες άλλοι έχουν ταξιδέψει από την Ιταλία με πληρωμένα, από τα κόμματα, εισιτήρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι κάλπες έκλεισαν στις 20:00 ώρα Ελλάδας.

Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης