Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ένωση μεταξύ του μη επανδρωμένου διαστημοπλοίου «Shenzhou 8» και του διαστημικού αεροσκάφους-εργαστηρίου «Tiangong-1», μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC. Πρόκειται για ένα ακόμα σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του Διαστήματος, ανοίγοντας τον δρόμο για την κατασκευή του πρώτου διαστημικού σταθμού από την Κίνα στα τέλη του 2020.

Η ένωση πραγματοποιήθηκε σχεδόν μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης (00:29 τοπική ώρα Κίνας, 18:29 ώρα Ελλάδας) και όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Κέντρου Ελέγχου Αεροδιαστημικών Πτήσεων του Πεκίνου χωρίς προβλήματα πραγματοποιήθηκε και η ανάπτυξη των ηλιακών συσσωρευτών του διαστημικού αεροσκάφους.

Η «συνάντηση» των δύο κινεζικών διαστημοπλοίων πραγματοποιήθηκε σε ύψος περίπου 340 χλμ. από τη Γη. Με τη βοήθεια ραντάρ και οπτικών αισθητήρων προσέγγισαν το ένα το άλλο για να ενωθούν στη συνέχεια. Η επιβεβαίωση ότι όλα πήγαν σύμφωνα με το πλάνο δόθηκε 10 λεπτά μετά την πρώτη τους επαφή. Τα «Shenzhou 8» και «Tiangong-1» θα παραμείνουν σε αυτή την κατάσταση για δώδεκα ημέρες πριν ένα τμήμα του «Shenzhou 8» επιστρέψει πίσω στη Γη, μεταφέροντας δεδομένα προς ανάλυση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τα δύο διαστημόπλοια θα ταξιδεύουν μαζί για δώδεκα ημέρες. Στη συνέχεια το “Shenzhou 8” θα αποκολληθεί και αφού κατέβει πρώτα σε απόσταση 140 χλμ. από τη Γη θα πραγματοποιήσει επανένωση με το “Tiangong-1” για ένα διήμερο ταξίδι μέχρι την τελική του επιστροφή στη Γη», τόνισε ο Yang Yuguang, εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Αεροδιαστημικής, Επιστήμης και Βιομηχανίας της Κίνας.

Διαβάστε επίσης:
Κίνα: Σε εξέλιξη η κατάκτηση του Διαστήματος, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2011, 01:45

Δείτε το video…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης