Σειρά εκρήξεων, με στόχο τεμένη σιιτών, στην διαφιλονικούμενη πόλη του Κιρκούκ στο βόρειο Ιράκ, είχαν ως αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι και άλλοι 67 να τραυματιστούν, ανέφεραν η ιρακινή αστυνομία και νοσοκομειακές πηγές.

Οι νέες επιθέσεις προστέθηκαν σε μια σειρά παρόμοιων ενεργειών που εξαπολύθηκαν για να κλιμακώσουν τις θρησκευτικές εντάσεις και να αμφισβητήσουν την εξουσία του σιίτη πρωθυπουργού Νούρι αλ Μάλικ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ιρακινή κυβέρνηση προσπαθεί ακόμη να καταστείλει το συνεχιζόμενο αντάρτικο, οκτώ μήνες μετά την αποχώρηση των στρατευμάτων των ΗΠΑ.

Δύο βόμβες εξερράγησαν έξω από το τέμενος Ιμάμ Άλι Χουσεϊνίγια στο Κιρκούκ, ενώ μία άλλη έξω από το τζαμί Χαζάαλ αλ Τιμίμι Χουσεϊνίγια και άλλη μία στο τζαμί αλ Μουστάφα Χουσεϊνίγια.

«Θέλω να ρωτήσω την κυβέρνηση, τους πολιτικούς, τις ένοπλες οργανώσεις και τους πάντες: για ποιο πράγμα είμαστε ένοχοι, γιατί μας βάζουν στο στόχαστρο;», δήλωσε ο Αμπού Αμίνα, ένας 34χρονος άντρας με επιδέσμους στο κεφάλι και στο χέρι. «Δεν είμαστε αστυνομικοί ούτε πολιτικοί. Είμαστε πιστοί, απλοί άνθρωποι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ουδείς -ως τώρα- ανέλαβε την ευθύνη για τις σημερινές βομβιστικές επιθέσεις.

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης