Χιλιάδες άνθρωποι πραγματοποίησαν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους της πρωτεύουσας του Μεξικού, καλώντας τον πρόεδρο της χώρας να προχωρήσει στην αποποινικοποίηση της μαριχουάνας.

Η συγκέντρωση έγινε στο πλαίσιο του «13th annual Global Marijuana March», με πλήθος κόσμου να καπνίζει μαριχουάνα μέσα στον δρόμο και να φορά μπλουζάκια και καπέλα με τα χαρακτηριστικά φύλλα του εν λόγω φυτού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως μετέδωσε το euronews, η κατοχή μέχρι και πέντε γρ. του συγκεκριμένου ναρκωτικού είναι νόμιμη, ωστόσο τμήμα της κοινής γνώμης ασκεί πιέσεις για την πλήρη αποποινικοποίηση του σε μια προσπάθεια να μειωθούν τα επίπεδα εγκληματικότητας, τα οποία παραμένουν πολύ υψηλά στο Μεξικό.

Ολόκληρες συμμορίες συγκρούονται καθημερινά μεταξύ τους και με στελέχη των δυνάμεων Ασφαλείας σε μια προσπάθεια να ελέγξουν τους «δρόμους των ναρκωτικών» προς τις Η.Π.Α.. Εκτιμάται ότι πάνω από 70.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε περιστατικά βίας που συνδέονται με τα ναρκωτικά από το 2006. Εκείνη τη χρονιά ο τότε πρόεδρος της χώρας, Felipe Calderon, κήρυξε τον λεγόμενο «πόλεμο κατά των ναρκωτικών», δίνοντας εντολή στον στρατό να συμμετέχει στις επιχειρήσεις της Αστυνομίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο τωρινός πρόεδρος Enrique Pena Nieto έχει δεσμευτεί να εφαρμόσει μια διαφορετική πολιτική για την καταπολέμηση του συγκεκριμένου φαινομένου.

Διαβάστε επίσης:
Η.Π.Α.: Υπολόγιζαν χωρίς τον… φράχτη!, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2012, 07:08
Φανταστείτε τι γίνεται απ’ έξω…, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2011, 04:43

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης