H Eυρώπη κρατάει τη μοίρα στα χέρια της, τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, σχολιάζοντας τη δήλωση του Ντόναλντ Τραμπ για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Πιστεύω ότι εμείς οι Ευρωπαίοι κρατάμε τη μοίρα στα χέρια μας», σημείωσε σύμφωνα με το Reuters σε συνέντευξη Τύπου με τον πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ερώτηση για την κριτική που άσκησε ο κ. Τραμπ στη μεταναστευτική της πολιτική, η κα Μέρκελ απάντησε ότι θα περιμένει να ορκιστεί ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ, τονίζοντας πως προσβλέπει σε στενή συνεργασία με την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ.

«Περιμένω την ορκωμοσία του πρόεδρου των ΗΠΑ. Στη συνέχεια φυσικά θα συνεργαστούμε μαζί του σε όλα τα επίπεδα», υποστήριξε.

Εν τω μεταξύ, σε συνέντευξή του στην WSJ, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών προειδοποίησε τον κ. Τραμπ για τους κινδύνους του προστατευτισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όποιος θέλει ανάπτυξη -και πιστεύω ότι η κυβέρνηση θα είναι φιλο-αναπτυξιακή- πρέπει να είναι υπέρ των ανοιχτών αγορών», ανέφερε ο κ. Σόιμπλε. «Ο προστατευτισμός μπορεί να έχει βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα, αλλά σχεδόν πάντα είναι επιζήμιος μακροπρόθεσμα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης