Αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη είναι πιθανό να βρεθεί ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, William Hague καθώς μέλη της οικογένειας ενός άνδρα που σκοτώθηκε από επιδρομή ενός αμερικανικού μη επανδρωμένου τηλεκατευθυνόμενου αεροσκάφους στο Πακιστάν ετοιμάζονται να καταθέσουν μήνυση εναντίον του.

Η δικηγορική εταιρία Leigh Day & Co ανέφερε ότι διαθέτει «αξιόπιστα, αναμφισβήτητα στοιχεία» πως ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας εφαρμόζει μια πολιτική βάσει της οποίας διαβιβάζονται πληροφορίες από τις βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών στις δυνάμεις των Η.Π.Α. που με τη σειρά τους σχεδιάζουν και φέρουν σε πέρας τις επιθέσεις εναντίον μαχητών στο Πακιστάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εταιρία Λι Ντέι ανέφερε ότι θα καταθέσει επίσημα προσφυγή σε δικαστήριο στο Λονδίνο εκ μέρους του Νur Khan, ο πατέρας του οποίου σκοτώθηκε σε μια τέτοια επιδρομή το 2011.

Ο Malik Daud Khan συμμετείχε σε μια τοπική τζίργκα (συνέλευση πρεσβύτερων) που γινόταν στις περιοχές των φυλών στο βορειοδυτικό Πακιστάν όταν ένας πύραυλος αμερικανικού τηλεκατευθυνόμενου αεροσκάφους έπληξε τον χώρο της συνάντησης.

Οι επιχειρήσεις των μη επανδρωμένων τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών των Η.Π.Α. στο Πακιστάν έχουν καταστεί ένα από τα σημαντικότερα όπλα της Ουάσινγκτον στην καταπολέμηση της δράσης ενόπλων οργανώσεων που πραγματοποιούν χτυπήματα κατά δυτικών στόχων. Ωστόσο οι επιθέσεις αυτές αποτελούν πηγή εντάσεων ανάμεσα στις Η.Π.Α. και στο Ισλαμαμπάντ και έχουν εξοργίσει την κοινή γνώμη στο Πακιστάν, η οποία θεωρεί ότι παραβιάζουν της εδαφική ακεραιότητα της χώρας και προκαλούν συχνούς θανάτους αμάχων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Σε καλό κλίμα η συνάντηση Clinton- Rabbani, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2012, 05:12

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης