Ότι παραμένει ο εκλεγμένος πρόεδρος της Αιγύπτου δήλωσε χαρακτηριστικά ο ανατραπείς Αιγύπτιος ηγέτης, Μοχάμεντ Μόρσι σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά που έδωσε στη δημοσιότητα, λίγη ώρα πριν από την ανακοίνωση του επικεφαλής του στρατού που τον κήρυξε έκπτωτο. 

«Είμαι ο εκλεγμένος πρόεδρος της Αιγύπτου», δήλωσε ο Μόρσι στο δραματικό του μήνυμα, καλώντας παράλληλα το λαό «να υπερασπιστεί τη νομιμότητά του».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα διάρκειας 20 λεπτών, ο πρόεδρος Μοχαμετ Μόρσι αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η επανάσταση που έγινε πριν δύο χρόνια ήταν η σημαντικότερη των τελευταίων ετών, δηλώνοντας ότι, «ο λαός ψήφισε εμένα και οι πράξεις του στρατού που αποσκοπούν στην καθαίρεση μου, δεν προάγουν τη δημοκρατία».

Ενώ πρόσθεσε, «Δεν πρέπει να αφήσουμε να χυθεί αιγυπτιακό αίμα προβαίνοντας σε εμφύλιες συρράξεις υποστηρικτών και πολέμιων του εν λόγω καθεστώτος».

Γι αυτό το λόγο, «Θα προσπαθήσω να διασφαλίσω την ασφάλεια του αιγυπτιακού λαού καθώς η εκλογή μου άπτεται δημοκρατικών διαδικασιών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρώην Αιγύπτιος πρόεδρος ξεκαθάρισε ότι, «Δεν μπορεί ο στρατός να μας αφαιρεί το καθεστώς που δημιουργήσαμε με την επανάσταση και έθεσε εμένα επικεφαλής της Αιγύπτου» ενώ καταλήγοντας, επισήμανε ότι, «Δεν θα αφήσουμε εχθρούς της πατρίδας μας να ανατρέψουν τη Συνταγματική Νομιμότητα».

Διαβάστε επίσης: Καθαιρέθηκε ο πρόεδρος Μόρσι
Επιμέλεια: Γεωργία Μανώλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης