Συνολικά πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας όταν ένα μικρό αεροσκάφος τύπου Falcon 50 συνετρίβη στο αεροδρόμιο Βνούκοβο, στη Μόσχα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, το αεροπορικό δυστύχημα σημειώθηκε όταν το τζετ συγκρούστηκε κατά την απογείωσή του με όχημα που έφερε μηχάνημα καθαρισμού του χιονιού. Η προκαταρκτική έρευνα των αρχών του αεροδρομίου αναφέρει ότι το πλήρωμα πιθανότατα λόγω των καιρικών συνθηκών και της ομίχλης δεν είδε το όχημα στον αεροδιάδρομο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πιλότος του μικρού αεροσκάφους επιχείρισε να απογειωθεί όμως κατά τη σύγκρουση χτυπήθηκε η άτρακτος ενώ, σύμφωνα με τις τελευταίες μεταδώσεις του πληρώματος στο κέντρο ελέγχου, πήρε φωτιά ο κινητήρας του τζετ. Το αεροσκάφος τελικώς έπεσε και συνετρίβη στο αεροδρόμιο λίγα λεπτά μετά. Η πτήση που θα εκτελούσε, είχε προορισμό το Παρίσι.

Το πρακτορείο Itar-Tass μετέδωσε ότι κατά τη σύγκρουση σκοτώθηκε ο οδηγός του οχήματος καθαρισμού. Ανάμεσα στους νεκρούς του αεροσκάφους είναι τα τρία μέλη του πληρώματος και ένας επιβάτης: Πρόκειται για τον Γάλλο Christophe de Margerie πρόεδρο της γαλλικής πετρελαϊκής εταιρείας Total.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης